stevann Napisano 21 Czerwca 2017 Napisano 21 Czerwca 2017 Byłem w sklepie z kołem kupić zębatkę i przy okazji oponę do tego koła, sprzedawca sprzedał mi oponę o wymiarze 23-622 i koło 622-13 i przy samym końcu nakładania opony za obręcz oponka jest tak naciągnięta, że nie ma szans... no chyba nie muszę się obawiać, że sprzedawca sprzedał za małą jak wymiary na kole miał przy sobie ?.
Tatanka Napisano 21 Czerwca 2017 Napisano 21 Czerwca 2017 Dobre Ci sprzedał.Bywają zestawy opona + obręcz które naprawdę cięzko jest założyć. Obręcz ma wgłębienie po środku które pomaga w założeniu opony .Rant opony należy w nim umieścić a opona znacznie łatwiej się zakłada. Dodatkowo można lekko nasmarować/naoliwić rant opony,co pomaga w założeniu.No i podstawa dobre łyżki.
kipcior Napisano 21 Czerwca 2017 Napisano 21 Czerwca 2017 Użyłeś za mało zaklęć na k.. ch.. p.. oraz j.. Postaraj się bardziej to wejdzie, to zawsze pomaga Nowe opony czasem tak mają. Następnym razem będzie już lepiej.
Waza Napisano 22 Czerwca 2017 Napisano 22 Czerwca 2017 "nasmarować/naoliwić rant opony", oczywiście nie smarem/oliwką tylko jakimś detergentem, np. płynem do naczyń.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.