marpok Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Witam Pany . Pojawil mi sie taki problem, otoz wczoraj w czasie dokrecania mosta pekla mi jedna sruba i za cholere nie moge jej wykrecic, pewnie bez rozwiercania sie nie obejdzie. Pytanie- zanim sie z tym uporam, na ile brak tej jednej sruby wplywa na bezpieczenstwo, myslycie ze druga sruba moze strzelic w czasie jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Mostek masz na dwie śruby skręcany, czy cztery? Jeżeli na dwie, to absolutnie nie polecam jazdy na nim bez jednej śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xanadu Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Jak mniemam, chodzi o mocowanie mostka do rury sterowej. Zakładam także, że masz dwie śruby, z których jedną ukręciłeś. Jeśli tak, to nawet nie próbuj wsiadać na rower... Następnym razem proponuję użyć klucza dynamometrycznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Mostek masz na dwie śruby skręcany, czy cztery? No wlasnie na dwie...Dobra dzieki Pany w takim razie jade do jakiegos warsztatu niech mi to rozwierca. Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Nie lepiej kupić nawet za psie pieniądze jakiś mostek Uno niż bawić się w rekonstrukcję? Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spejson Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Nie lepiej kupić nawet za psie pieniądze jakiś mostek Uno niż bawić się w rekonstrukcję? No właśnie. Choć w sumie zależy co tam kolega ma za mostek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 @@Sobek82,Pewnie bym tak zrobil gdyby, np przy rozwiercaniu uszkodzil sie gwint, sprawa juz rozwiazana, spawarka dala rade, gosciu mi to robil cale 5min zależy co tam kolega ma za mostek Bontrager Elite, nowy cena ponad dwie stowki, dlatego zalezalo mi na uratowaniu go. Dzieki Pany za zainteresowanie i dobre slowo...Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Nie lepiej kupić nawet za psie pieniądze jakiś mostek Uno niż bawić się w rekonstrukcję? Jaką rekonstrukcję? Rozwiercenie śruby kiedy ktoś ma wiertarkę stołową jest kompletnie bezinwazyjne dla np. takiego mostka. Nawet jak nie masz czegoś takiego, to później możesz lekko gwintownikiem, tylko nie zgrubnym a tym ostatecznym przejechać gwint i jest robota skończona z ładnym efektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.