air titan Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Witam. Wlasnie przegladalem forum i zauwazylem, ze nie ma na nim zadnego fajnego topic'u o sign'ie fr1, a ze akurat jestem jego szczesliwym posiadaczem, to postanowilem recenzje napisac samemu. No wiec jesto sign fr1, kolor grafitowy mat, rocznik 2006, kupiony pare tygodni temu za cene 1650zł (po utargowaniu) + ergonomiczny dzwonek gratis Pierwsze wrazenie po odpakowaniu paczki : gdybyscie postawili go obok abramsa m1a1 i dodali troche armatniego dymu to nie bylo by rornicy Rower naprawde pancerny, porzadnie zespawana rama, zadnych diod czy niedokonczen. Osprzet: choc moze duro do najlepszych nie nalezy, jak dla poczatkujacych biker'ów jest w sam raz. Przerzutki: tyl sram7.0 (1:1) i przod sram3.0 chodza cichutenko i przy zmianie biegu slychac tylko kilk manetki i ledwo slyszalny szelest z tylu. Jest on wyposazony w dwa blaty z przodu na truvativ'ie hussefelt'cie i osiem z tylu. Ktos tu z forum narzekal na odstajacy wagonik z tylu i jego rzekomą 'łamliwość', ale w moim przypadku wagonik caly czas siedzi schowany i zbytnio nie odchodzi od sylwetki calego roweru. Opony. Schwalbe Space 2.35 - chociaz poprzednio nie nalezalem do fanow tej firmy, ale teraz nabieram do niej respektu - space'y trzymaja sie pieknie podloza nawet przy wysokim cisnieniu. Fakt ze dosyc ciezko sie na nich rozbujac na wieksza predkosc na plaskim, ale to w pelni nam one rekompensuja w terenie (no i ten przepiekny odglos grubej, szerokiej, nowiutkiej opony ). Obrecze - tu chyba zbytnio zachwalac nie musze - alexrims dm24 mowi samo za siebie, a na temat piast nic na razie napisac nie moge - zobaczymy co bedzie po dwoch, rzech sezonach. Korbowod, kierownica, suport, mostek itd hussefelt'a sprawuja sie znakomicie, zadnych podejrzanych pisków czy szmerów. Pedaly vp-559 : ich 12 w pelni wymienialnych pinów znakomicie trzyma stope, zero slizgania sie nawet przy mokrych podeszwach. Hamulce : Tektro SCD3 jak do tej pory w pelni wystarczajace. Ktos kiedys okreslil je jako "zwalniacze", lecz u mnie sprawuje sie one naprawde dobrze, nawet przy deszczowej pogodzie. Oczywiscie z czasem wymienie je na tarcze, prawdopodobnie hydrauliczne. Tu warto wspomniec za zarowno rama jak i widelec sa w pelni upgradowalne, tzn posiadaja potrzebne pivot'y i adaptery (6śrub) pod hamulce tarczowe. No coz jak za taka cene - 1650zł (+dzwoneczek ) jest to rower bardzo dobry nawet dla srednio zaawansowanych biker'ów z chudym portfelem. No i da sie na nim naprawde niezle poszalec Jesli ktos ma jakies pytania - pytac, ja ze swojej strony polecam zajrzenie na stronke kross.pl a takze rower.com - w dziale 'recenzje' jest tam dluga, obszerna relacja i dokladny opis podzespolow. Mam nadzieje ze ten opis przyda sie osobom ktore maja w zamiarze zakup tego roweru, a tych, ktorzy maja ograniczony budzet i nie wiedza co wybrac, polecam ta mocna i wydajna maszynke do skakania Pozdro :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tejeq Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jak możesz zapodaj zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 14 Października 2006 Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Moja koleżanka ma go od kilku dni. Bardzo go poleca - niedługo też będzie tu pisać test. Zaprosiłem ją do tego testu, oczywiście jeżeli "air titan" nie masz nic przeciwko. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duchwg Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Tutaj daje link: Test Kross Sign FR1: [ http://www.rower.com/archiwum.php?art=2810 ] Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 15 Października 2006 Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Ale jednak co test użytkownika ( taki od serca ) to test. Ten test jest suchy ..... Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eryxon Napisano 16 Października 2006 Udostępnij Napisano 16 Października 2006 jestem posiadaczem tego rowerku od jakichs 2 miesiecy i powiem wam jedno, hamulce nadaja sie tylko do wymiany- totalna tandeta. :025: reszta jak na razie spisuje sie idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sibik Napisano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Mam igna już 3 miechy i miesiąc temu z..epsuł się damper, puścił oil zaraz jak to sie stało oddałem go na reklamacje i do teraz nie dostałem nowego :angry: poprotu jedno wielkie gówno za przeproszeniem. Na szczęści załatwiłem sobie inny :wink: bo inaczej bym wykorkował. A co teraz się mogło stać??? zaczęła skrzypiec tuleja wahacza, a za wała nie da się jej wyciągnąć, może ktoś z was wie jak to zrobić???? Najgorsze jest to że na długi wekend mam jechać do jury na 5 dni a jak nie dostane nowego amorka to nici z wyjazdu :angry: A co do hamulców odrazu je wymieniłem na tarczowe, win zipy z systemem pływających klocków, cholernie trudno je wyregulować ale jak się to dobrze zrobi to działają jak marzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sibik Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Więc znowu musze tu napisać kilka negatywow z amorkiem wyrobili się na dwa dni przed wyjazdem i tu maja szczescie :twisted: A nowy amorek poszedł juz po 5 dniach od założenia go do roweru nawet na nim ni skakałem, te kidn shocki to jedna wielka kupa :arrow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi