Brombosz Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Witam. Składam sobie powoli części do mojego KTMa i przyszła kolej na stery. Zanim jednak coś kupię to chciałbym się zapytać czy stery zintegrowane drop-in w rozmiarze IS42/52 to zawsze taki sam standard? I jeśli tak jest, to które tak do 200zł byłyby najlepsze? Oryginalnie w tej ramie montowane były stery Ritchey Comp Logic Zero. Rama Lycan 272 2014. Poniżej foty główki ramy: Z góry dzięki za pomoc w wyborze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Średnica osadzenia jest standardowa różnice mogą występować przy kątach - 36° lub 45°, w twoim przypadku jest ten drugi bo na takim są stery Ritchey'a . Do 200zł dostaniesz świetne Cane Creek z serii 40 lub nieco tańsze Dartmoor Blink. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Czyli pomijając średnicę zewnętrzną i kąty fazki, głębokość na jaką się je wciska w ramę będzie taka sama w przypadku każdych sterów w tym standardzie? Bo to właśnie tu miałem największy dylemat, żeby się nie okazało, że jedne są za krótkie a inne wystają. A co do tych cane creek 40 to chyba będzie to, na zagranicznych forach porównują je do hope czy innych topowych marek. Na alledrogo nic lepszego nie znalazłem, jedynie takie same tylko, że w karbonie za 100zł więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.