Skocz do zawartości

[Rama] Accent volt 17 vki 26"

Stanko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Chciałbym spytać czy są tutaj użytkownicy tej ramy na forum i czy mają może zdjęcia złożonego roweru na volcie 17.

Niestety nie udało mi się znaleźć na 17 były jedynie na 19.

I jak jest ogólnie oceniane puszczenie linek góra? nigdy nie posiadałem tak puszczonych linek nie znalazłem narzekań ale zawsze warto spytać.Widzę że w mtb rzadko rozwiązywany jest ten patent. Rower będzie miał szerokie zastosowanie lekkie raczej amatorskie nie za wysokie hopki 2%/60% asfalt. 38% teren leśny.

Ogólnie to rozglądam się za ramami 17-18cali  w cenie do 600zł koniecznie piwoty i koła 26. Ogólnie teraz coś słabo z wyborem ram. Ramę bym chciał nową.  Powoli robię przymiarki pewnie za miesiąc dwa bym coś chciał kupić.

Do ramy planuje zapakować widelec force więc raczej ciemnych kolorów szukam.

Wiele lat temu jeździłem na prodigy jonny bravo 14,5 i leader fox cocaine 16,5. Pasowała by mi rama 1- 2 cale większa.

Napisano

I jak jest ogólnie oceniane puszczenie linek góra?

Najlepiej do tego założyć pancerze całościowe. Końcówki z noskiem i na to koszulki termokurczliwe jeśli rama nie wspiera całościowych pancerzy , albo różnego rodzaju przejściówki. 

Generalnie rama 19 czy 17 wygląda praktycznie tak samo :P Geometria i wszystko jest to samo , po za długością głównych rur. 

Napisano

Dzięki chciałem dodać jeszcze jedną ramkę a niestety nie ma opcji edycji tematu.

Zainteresowałem się jeszczę ramą kands carten 19 xc zdaje sobie sprawę że waga jest wyższa o ok 300gr tzw low entry cudów nie oczekuje podobnie jak moje pozostałe z przed lat swoje waży - wychodzę z założenia że więcej kalorii spalę ;)

Przejrzałem parametry i dostrzegłem pewne podobieństwa do 19 volta cena niższa nie wpadam w jakiś większy fanatyzm odchudzania chodź nie będę brał najcięższych materiałów takie średnie powiedzmy.

Wydaje się że kands ciup mocniejszy.

Rower ma być na osprzęcie alivio, korba manetki,przerzutki,piasty a hamulce SD 3 i klamki fr5 , obręcze szersze dm24 żeby dało się pojeździć jakoś sensownie po terenie może RK 2.2 ważę koło 95kg myślę że nieco szersza będzie bardziej optymalna w mieszanym terenie na sztywniaku.

0,3kg nie robi takiej różnicy design ramy dla mnie drugorzędne znaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...