Rudder Napisano 19 Czerwca 2017 Napisano 19 Czerwca 2017 Witam Chciałbym zakupić nowe pedały i siodełko do mojego roweru jednak nigdy tego nie robiłem dlatego proszę o pomoc. Jak określic parametry takiego siodełka aby wiedzieć, które siodełko kupić: (to moje stare siodełko) Jak określic parametry pedałów aby wiedzieć które kupić: Które modele są warte kupienia ? Jakie mam kupic ?
Fenthin Napisano 19 Czerwca 2017 Napisano 19 Czerwca 2017 W zasadzie są jedynie dwa parametry siodełka, które jakoś je opisują - szerokość (co jest podstawą przy doborze) oraz długość. No, może jeszcze obecność otworu. Niestety krzywizny czy miękkości/twardości nie da się prosto opisać. W jakiś tam sposób można też opisać przeznaczenie. Ale to wynika z kształtu. Bez problemu odróżnisz siodełko trekkingowe od sportowego. Pedały opisuje przede wszystkim gwint. Poza BMX, jest jeden standard. Bo rozumiem, że mówimy o zwykłych pedałach z metalową ramką dookoła? Rodzi się podstawowe pytanie, ile masz pieniędzy.
Rudder Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Napisano 19 Czerwca 2017 Mam kilkaset złotych. Myślę, że kupiłbym ten sprzęt z segmentu średniego tak aby wytrzymał troche dłużej niż rok. Mam rower trekkingowy. Model podany w tytule. Te pedały chciałbym metalowe.
Tatanka Napisano 20 Czerwca 2017 Napisano 20 Czerwca 2017 Jeśli chodzi o pedały,to może Accent Hellium na łożyskach maszynowych.A z siodełkiem żeby coś polecić,to ciężka sprawa.Co z obecnym jest nie tak że chcesz wymienić?
Tatanka Napisano 21 Czerwca 2017 Napisano 21 Czerwca 2017 Jeśli Ci odpowiadało,to kup takie samo.Ewentualnie dobierz inne,ale o takiej samej długości i szerokości.
Rudder Napisano 25 Czerwca 2017 Autor Napisano 25 Czerwca 2017 O te pedały chodzi: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/pedaly-rowerowe/uniwersalne-platformowe/p,pedaly-hellium-srebrno-czarne-accent,20630.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.