michal1983 Napisano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Cześć! Ważę minimum 140kg. Czy jest sens kupować rower z amorem? Czy ma to szansę prawidłowo działać (bo mam się gibać jak ony rezus, to chyba bez sensu)? Czy amorek ze mną trochę pojeździ, czy co chwilę będą problemy? Ma to być rower za 3-4 tysiące (być może używany), więc amor będzie pewnie taki sobie... Będę jeździł rekreacyjnie po Kazimierskim Parku Krajobrazowym. Ewentualnie czego szukać, a czego się wystrzegać? Pozdrawiam! Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Kupić rower z tapetową główką ramy i wymienić widelec na np http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/aion/275-cali_amortyzator-suntour-aion-rc-275-15qlc-bialy-2016/1116 On raczej dużo wytrzyma(zresztą zapytaj Activię co on o tym myśli, na siłe Ci go nie będzie chciał wcisnąć), pytanie co z kołami. ;p Raczej do wymiany przedniego Cię zmusi sztywna oś, ale to nie jest jakiś mega koszt, wrzucasz sobie jako piastę Novatec D041SB + obręcz DT 533D + jakieś szprychy tanie 2mm, w 300zł się zmieścisz, a złoży Ci Dawid z forum, też go zapytaj jak coś co sądzi o takim kole, może coś innego zasugeruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Co do tej wagi autora tematu to co do amorków to najlepiej AION lub AURON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1983 Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Czyli fabryczne montowane amory rowerach za 3-4 tysiące na dzień dobry lecą na śmietnik? Waszym zdaniem lepiej dozbierać kasę i zainwestować w rower + nowy amor czy olać temat i kupić rower ze sztywnym widelcem? Przepraszam, że męczę w różnych tematach, ale mam napięty budżet i jak już coś kupię, to będzie musiało mi to starczyć do końca życia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Mało kto nowy rower projektuje pod 140kg, dlatego musisz sobie do XC kupić amortyzator, który jest do "cięższego" zastosowania - AM/Enduro w tym przypadku. Auron będzie lepszy od Aion, ale cena też sporo wyższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Ja nigdy nie patrzałem sobie kupować cały rower lecz kupowałem części z okazji/wyprzedazy dobierając je do swoich potrzeb i o odpowiednich potrzebnych właściwościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.