Skocz do zawartości

[Amortyzator] Duża waga rowerzysty

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Ważę minimum 140kg. Czy jest sens kupować rower z amorem? Czy ma to szansę prawidłowo działać (bo mam się gibać jak ony rezus, to chyba bez sensu)? Czy amorek ze mną trochę pojeździ, czy co chwilę będą problemy?

Ma to być rower za 3-4 tysiące (być może używany), więc amor będzie pewnie taki sobie...

Będę jeździł rekreacyjnie po Kazimierskim Parku Krajobrazowym.

Ewentualnie czego szukać, a czego się wystrzegać?

Pozdrawiam!

Michał

Kupić rower z tapetową główką ramy i wymienić widelec na np http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory/aion/275-cali_amortyzator-suntour-aion-rc-275-15qlc-bialy-2016/1116

On raczej dużo wytrzyma(zresztą zapytaj Activię co on o tym myśli, na siłe Ci go nie będzie chciał wcisnąć), pytanie co z kołami. ;p Raczej do wymiany przedniego Cię zmusi sztywna oś, ale to nie jest jakiś mega koszt, wrzucasz sobie jako piastę Novatec D041SB + obręcz DT 533D + jakieś szprychy tanie 2mm, w 300zł się zmieścisz, a złoży Ci Dawid z forum, też go zapytaj jak coś co sądzi o takim kole, może coś innego zasugeruje.

Czyli fabryczne montowane amory rowerach za 3-4 tysiące na dzień dobry lecą na śmietnik?

Waszym zdaniem lepiej dozbierać kasę i zainwestować w rower + nowy amor czy olać temat i kupić rower ze sztywnym widelcem?

Przepraszam, że męczę w różnych tematach, ale mam napięty budżet i jak już coś kupię, to będzie musiało mi to starczyć do końca życia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...