Skocz do zawartości

[Klamkomanetki] Shimano 105 5700

radm3

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Nie kupuj ich, nie są warte pieniędzy moim zdaniem. Lepiej kupić 5600 albo od razu 5800 z tym że niestety wymaga to także przerzutek. No i niestety w najlepszym wypadku bębenka, bo to 11sp. Chyba ze wybierzesz tiagre 4700 ona jest na 10sp i pracuje podobnie jak 5800.

Natomiast, tak, będą pasować, jeżeli masz typowego, nie dziwnego baranka  na pewno będą pasować.

• Mod Team

Muszę bo ? Koszta? No niewątpliwie cena jest tutaj ogranicznikiem. Ale jeżeli masz koło z podkładką pod kasetę, czyli masz kolo 11sp, można by się już zastanawiać.

Owszem nowa tiagra podobnie jak i poprzedniki działają fajne. Czasami problem pojawia się z lewą klamkomanetką, spotkałem sie z tym kilkukrotnie. Zwyczajnie manetka nie chce wrzucać i trzeba nią trzepnąć odpowiednio, by zaskoczyła. To oczywiście gwarancyjne sprawy.

Ja obecnie posiadam prawą klamkę 4600 i z tyłu przerzutkę ultegry RD6700 i powiem tyle ze działa to zdecydowanie lepiej niż set 6700. Obie manetki 4600 i 4700 są 10 rzędowe. Wiec może lepiej kup tiagrę 4600 i miej kompatybilność z przerzutkami aż do 11sp. Bo jak kupisz tiagrę to skazany na nią jesteś bo nie jest specjalnie kompatybilna z reszta. Poniekąd z grupami 11sp ale tego nie wiem na 100%

• Mod Team

To jest rozsądne i optymalne w dzisiejszym świecie. przerzutki pracują fajnie, miękko a zarazem precyzyjnie. Musisz jednak pamiętać o częstym, jak sie oczywiście dużo jeździ, kontrolowaniu linek, bo te manetki mają to do siebie ze lubią rwać linki w manetkach.

Mają bardzo podobną konstrukcję jak te stare shiamno z "wąsami" z tym że mają ślizg i linka idzie pod owijka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...