Skocz do zawartości

[rower] Pine Mountain

epon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pomimo że do tej pory byłem zdeklarowanym fanem 29 cali, to od jakiegoś czasu coraz poważniej rozważam opcję zmiany na 27+

Dziś na YT zobaczyłem takie cudeńko (wygląda jak dla mnie obłędnie) http://www.marinbikes.com/pl/bikes/description/2017-pine-mountain-pol

O marce Marin nie wiem nic po za tym że istnieje :) ale rower ma to co mi się podoba, koła 27+ i w dodatku ma stalową ramę więc dla mnie bomba :)

Zastanawia mnie tylko ten sztywny widelec z przodu (rozumiem że ewentualna zmiana na amor nie jest problemem ?), jak to się w terenie spisuje ?

No i nigdy nie miałem okazji jazdy na napędzie 1x10, ale myślę że to akurat by mi przypasowało.

Może ktoś miał więcej styczności z tym rowerkiem i może coś więcej w o nim napisać, jakie wrażenia z podjazdów i z zjazdów, jak wybiera nierówności i dziury ?

W ogóle to jak opony plus size na asfalcie się zachowują ? Żeby wjechać na fajne tereny muszę przetoczyć się ok 15 - 18 km asfaltem, domyślam się że opory toczenia są większe, a jak np. z głośnością ich ? Dzisiaj jechałem za gościem na fatbike i na asfalcie opony wydawały odgłos małego odrzutowca :) Ale te są jednak trochę węższe więc może jest ciszej ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...