zborek Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Witam.Kupiłem dzisiaj rower Giant Talon 29er 2 ltd 2016r.Kupiłem z OLX nowy rozmiar L, jak chwilkę się przejechałem wrażenia moje takie że pozycja blisko kierownicy i wysoko.Do tej pory jeździłem na starym Kellys Scarpe na kołach 26 rozmiar ramy 19,5 cali.Moje pytanie brzmi przy moim wzroście 177cm i przekroku 85cm jaki rozmiar L jest w porządku?Nie mam możliwości wymienić na M bo to był jeden egzemplarz. To był mój post, ktoś ma ten model, może się wypowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Przy takim wzroście nie kupił bym rozmiaru L. Jest za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Giant ma chyba jakąś inną rozmiarówkę, ja wszystkie rowery jakie ostatnio przymierzałem brałem rozmiar M a właśnie Gianta dostałem L i rozmiar wydał się OK. Najlepiej wejść na stronę Gianta i porównać wymiary z ramą innego producenta, np Kross Level B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zborek Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Provayder ile masz wzrostu i jaki przekrok i jakli model wziąłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Rozmiar jednego producenta nie jest równy drugiego. Wystarczy spojrzeć na geo i po nim dobierać rower, a najlepiej, jeśli to możliwe przymierzyć przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Provayder ile masz wzrostu i jaki przekrok i jakli model wziąłeś? 180cm, przekrok 84cm, póki co jeszcze nic nie wybrałem. Na razie mocnym faworytem jest Kellys Gate 30 rozmiar M. Mierzyłem Krossa Level B4 i B5 (M), wspomniany Giant Talon 29 LTD (L), Merida Big Nine 300 (M), Trek X-Caliber 7 (18,5"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi