Skocz do zawartości

[opony] Maxxis Ikon vs. Bontrager XR2 vs. Onza Canis 29"

Mateuszek2006

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Gdy w ciągu ostatnich dwóch dni załatwiłem dwie opony rocket ron LS Z malym przebiegiem, stwierdziłem że trzeba wyeliminować problem. Teraz zastanawiam się między trzema tytułowymi oponami. Mam możliwość kupna najwyższej wersji xr2 na miejscu w cenie ok 180 PLN/szt. Wydaje mi się że ikony także mogę kupić w sklepie na miejscu, bądź zamówiłbym orzez internet (najwyższa wersja 3c, exo za 230/szt.) Teraz moje pytanie które gumy wybrać i w której wersji. Bardzo proszę o opinie, czy warto dopłacać do maxxisów, bądź wziąć je w niższej wersji. Jeżdżę śląskie maratony (Wisła, Gliwice, Olkusz itd.), często wybieram się na moim HT 29" na bielskie ścieżki enduro trails. Z góry dziękuję za pomoc :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wybór padł na Bontragery XR1, już mają za sobąpierwsze kilometry i na letnie warunki bardzo się cieszę, że przypadkiem je kupiłem. Wersje team issue 2.20 przod i 2.0 tyl, na asfalcie toczą sie niezwykle lekko, a w górach i suchych maratonach, na zakrę tach trzymają, dają bardzo przewidywalną przyczepność i z mojego doświadczenia stać je na więcej niż sugeruje producent, waga i wygląd. Serdecznie polecam zwłaszcza że kosztyją 200 zł za sztukę (mnie przy zakupie 2 sztuk lrzydzielono rabat). Swietne oponki, nie ma problemu z uszczelnianiem nawet na sucho i o kapcie też ciękżo. Kolejny raz nie zawiodłem się na produkcie bontragera

• 2 tygodnie później...
Napisano

,,Bontragr XR1'' a ja te opony ściągnąłem z obręczy bo na mokrych maratonach tańcowały.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...