Skocz do zawartości

[amortyzator] Przełożenie do innej ramy

Rekomendowane odpowiedzi

Chce przełożyć poczciwego bombera air do innej ramy, gdzie są stery półzintegrowane. Obecnie siedzi w Author basic - nie mam pojęcia jakie tam są stery. Mam dwa pytania:

Czy istnieje jakis domowy sposób wciśnięcia misek staerowych w rame?

Czy ta dolna podkładka, co jest wciśnięta na rurę amortyzatora musi być zdejmowana przy przekładce, czy będzie pasować do nowych sterów - mam XLC HS-I03?

• Mod Team

Czy istnieje jakis domowy sposób wciśnięcia misek staerowych w rame?

Kawałek drewna i młotek albo bardziej zaawansowany sposób z długim gwintowanym prętem i podkładkami o średnicy większej niż miski. Skręcając taki przyrząd wciskasz równomiernie miski.

Czy ta dolna podkładka, co jest wciśnięta na rurę amortyzatora musi być zdejmowana przy przekładce

Nowe stery nowa dolna bieżnia.

Nie mogę wcisnąć misek sterów do ramy - dokonałem pomiarów - otwory w ramie to 43.8mm, natomiast miski mają 44.0-44.1mm, czyli otwór jest mniejszy niż to co chce wcisnąć. Powinienem podszlifować miski, ramę, czy zwrócić ramę do sklepu?

Miałem już taki przypadek ze względu tego że grubość warstwy lakieru może zmniejszać tą średnicę w ramie. Akurat ja mam frez do ramy przez to sobie prze frezowałem. Nie kombinuj. idź do tego sklepu tam gdzie kupiłeś i poproś żeby ci zamontowali stery. Jeśli dobry serwis mają to zrobią ci to za free

Nie mogłem się doczekać serwisu w poniedziałek, więc papierem ściernym 100 starłem lakier na górnej misce i za pomocą rurki kanalizacyjnej i młotka wbiłem, dolna tak samo potraktowałem, ale okazała się bardziej harda - pomógł młotek gummowy (bezpośrednio). Z lenistwa zostawiłem dolna bierznie, ale całość się rusza - jest sposób na łatwe zdjęcie bierzni - wsadzić nowa można ponoć rurką kanalizacyjną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...