bartuss Napisano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Witajcie, zastanawiam się nad zakupem Rometa Mistral City 2016, ma ktoś może ten rower i może podzielić się jakąś opinią. Większość czasu spędzam na drogach asfaltowych, czasami lekki szuter. Znajdę coś lepszego w tej cenie 1600zł? Ewentualnie zastanawiam się jeszcze nad Btwin Triban 100. Zależy mi, żeby był w miarę wytrzymały ważę prawie 100kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Błotniki Ci potrzebne? To jest chyba to samo http://allegro.pl/rower-miejski-romet-mistral-urban-wyprzedaz-i6723740387.html Generalnie ja się przymierzałem do niego ale ma podobno bardzo cienkie opony. Na asfalt ok ale wg. mnie nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mambaout Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Poszukaj wersji 2015, jest sporo tańsza a różni się tylko malowaniem ramy. Jeżeli nie zależy Ci na błotnikach i przerzutce z przodu to zobacz na wersję Urban. Sam takim jeżdżę(możesz zerknąć na link do garażu) i jestem bardzo zadowolony, ale wymieniłem korbę i zamontowałem przednią przerzutkę właśnie do wersji Urban(jest miejsce na poprowadzenie linki, ta sama rama co w City).Rower jest bardzo zwrotny i lekki jak na swoją cenę, ma takie same kąty rurek jak mój triban 540, tylko nieco szerszą bazę kół.Standardowo jest na oponach 35 i o ile z tyłu spokojnie wejdzie coś większego to widelec już wyższej raczej nie pomieści. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez mambaout Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Mistral City jeszcze ma korbę 3blatową. A poza tym to samo. Taniej chyba wyjdzie kupić Mistral Urban i wyposażyć go w korbę 2x/3x, manetkę i przerzutkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 (edytowane) Słuchajcie znajdzie jeszcze się Mistral Urban z 2015 roku w rozmiarze 17? Na znanym portalu same 21-ki Edytowane 11 Lipca 2017 przez pierotez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 17 nie istnieje. Na stronie producenta M/L/XL, na allegro to występuje jako 19/21/23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 U! Interesować się 19-ką przy wzr. 173cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
relyt Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Nie widzialem nigdzie wymiarów ramy urbana. Może poproś sprzedawce o zmierzenie podsiodlowej, górnej i przekroku w 19. Ale obawiam się ze będzie za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 15 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 (edytowane) Okazało się że mam w moim mieście AMBike-a (przeniesiony z innego miejsca) a na stronie Mistral Urban Lece po pracy oblukać a tak jak to w tym sklepie tylko na zamówienie, ehh. No nic myślę zobaczę co tam w wysprzedaży. Przymierzyłem 2 gianty: z amorem i ze sztywnym ~1,5kzł oraz meridę http://ambike.pl/rower-merida-speeder-100.html. Co prawda wszystkie 21' ale co przykuło moją uwagę. W rękach merida wagowo była przepaścią w stosunku do reszty - nie wiedziałem że mogą być takie zauważalne różnice. Speedera unosiłem przysłowiowym 1 palcem. No nic, molestuję sprzedawcę aby ściągnął Urbana 19'. Jak przypasuję to biorę i od razu mysle o apgrejdzie wagowym Edytowane 15 Lipca 2017 przez pierotez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 1 Maja 2018 Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Odświeże temat. W cenie ok. 1kz. dalej górują Romet Urban i Kross Seto? A może używany np. Speeder Meridy na osprzęcie szosowe? Dalej potrzebuje lajtowego mieszczucha do ganiania poza miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi