Gość Napisano 16 Czerwca 2017 Napisano 16 Czerwca 2017 Pulsometr ma 10 miesięcy. Parę dni temu przy zakładaniu baterii do pasa piersiowego ułamały się 2 skrzydełka mocujące pokrywkę baterii. Ponadto już przedtem zauważyłem, że są na początku używania pulsometru problemy z uzyskaniem sygnału z pasa - musiałem kilka razy wyjąc i włożyć baterię nadajnika piersiowego, aby urządzenie zaczęło działać. Jeśli dodam do tego słaby kontrast wyświetlacza, to zaczynam żałować że kupiłem ten model. Mam pytanie do użytkowników - czy gdy nie używacie pulsometru, to wyjmujecie baterię z pasa? W necie znalazłem, ze użytkownicy innych pulsometrów tak robią, bo inaczej bateria szybko pada. W niektórych modelach z kolei w instrukcji napisano, że gdy pas jest nie używany i leży z dala od zegarka, to nie występuje duży pobór prądu. W instrukcji Sigma 25.10 nie ma nic na ten temat. A i jeszcze zobaczcie ile cwaniacy potrafią liczyć sobie za kawałek plastiku, którego produkcja kosztuje pewne parę centów https://www.amazon.de/gp/product/B000F7LBE2?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o03_s00
Mod Team michuuu Napisano 16 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 16 Czerwca 2017 Mam ten pulsometr od 2011 roku. Dotychczas żadnych problemów. czy gdy nie używacie pulsometru, to wyjmujecie baterię z pasa? nie Bateria w zegarku i pasie wystarcza z reguły na rok/sezon. . że są na początku używania pulsometru problemy z uzyskaniem sygnału z pasa Zwilżenie elektrod pomaga. Jest też chyba maksymalna odległość pomiędzy nadajnikiem a odbiornikiem. Trzeba by w instrukcji sprawdzić. A i jeszcze zobaczcie ile cwaniacy potrafią liczyć sobie za kawałek plastiku, którego produkcja kosztuje pewne parę centów Większość producentów wali cenę na części zamienne.
Mod Team sznib Napisano 17 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2017 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.