Skocz do zawartości

[Koła] Pompowanie opon szosowych na stacji

mikro123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do zeszłego roku używałem MTB i opony zawsze pompowałem na stacji benzynowej w okolicy ze względu na szybkie i automatyczne pompowanie (z manometrem). Przerzuciłem się na szosę, w której wentyle są cieniutkie i już nie da rady tak zrobić. Są jakieś przejściówki, aby napompować szosowe dętki na stacji beznynowej?

Napisano

Jak już kupisz przejściówkę to daj znać ile znalazłeś stacji, że można na nich bez problemu wbić 8-9 atmosfer :D

Napisano

Ok, nie wiedziałem, że stacje posiadają takie ograniczenia dotyczące ciśnienia. W takim razie zna ktoś może jakiś punkty na Ursynowie w Warszawie, gdzie można napompować dętkę odpowiednim sprzętem?

Napisano

Jakikolwiek sklep rowerowy? Powinni użyczyć za darmo pompkę, ale raczej wygodniej i lepiej będzie jeśli po prostu kupisz jakąś dobrą pompkę, nie jest to specjalnie duży wydatek (za 100zł można już kupić porządną stacjonarną) a opony szosowe mają na tyle małą objętość ze się nie przemęczysz pompując je ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...