Skocz do zawartości

[Wymiana kierownicy] Merida Crossway 20

Merida2580

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od niedawna jestem posiadaczem rowerku Merida Crossway 20, jednak kierownica jest normalna prosta, myslalem zeby zmienic na "szosową" bo zaczynam robic poza siłownią ok 30 35km dziennie i nie zbyt wygodnie sie jezdzi taka kierownica prosta szosowa lepiej by bylo wiele jezdzic i rowerek oko bardziej by cieszyl, jednak kwestia jaka kupic albo jaka polecacie ?
bo na alledrogo widze ze sa i po 50 100 jak i po 300 szosowe jednak nie wiem ktora by byla dobra i warta pieniedzy :)
Dodam zdj mojego rowerku ktory niedawno nabylem za 900 zł w stanie 10/10:)

post-204892-0-01493400-1497515442_thumb.jpg

Na początek sprawa budżetu.Klamkomanetki szosowe to koszt powyzej 300zł a komplet zacisków hamulców tarczowych mechanicznych to ok.200 zł,kierownica ok.100.Więc razem 600zł.

Druga sprawa to taka,że geometria tego roweru jest przewidziana pod zwykłą kierownicę.Zakładając baranka,pozycja za kierownicą bardzo się pochyli,i wcale niekoniecznie to Ci przypasuje.

Trzecia to taka że niewygoda przy jeździe na takich dystansach jest spowodowana prawdopodobnie złym ustawieniem siodełka,kierownicy ,lub jeszcze sie nie przyzwyczaiłeś do niego.Ja na prostej kierownicy zrobiłem max.ponad 160 km i było ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...