lichak Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Witam Myślę nad kupnem dampera do 1500zł w rozmiarze 216x63 do freeride. Chciałbym się doradzić was w sprzęcie. Wolałbym sprężynę ale nie jest to dla mnie jakiś mus, moja waga 75kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Za tyle możesz poszukać Cane Creek double barrel. Używanego bo nowe ok 2k kosztują. Zależy co ci jest potrzebne w damprze. Potrzebny lockout, czy nie, podwójne odbicie, podwójna kompresja, czy bez kompresji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Podwójne odbicie, kompresja jedna starczy, lockout nie chce, no i tylko nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Podwójne odbicie ma CCDB, CCDB Inline, Ma go RS vivid i vivda za 1500 pewnie byś gdzieś nowego znalazł. Inline kupowałem w zeszłym roku za 1950, zwykłe był droższe kilka stówek. Pytanie air, coil ? Poza tym najważniejsze byś dobrał damper do ramy. Musi pasować charakterystyką bo inaczej będzie tak se. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Rama wish pro 2013 na monarch r, wolałbym sprężynę, ale w sumie bez różnicy mi coil czy air Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 No to poszukaj sobie ch-ki tego monarcha i kup coś najbliższego. W przypadku CCDB możesz dopasować ustawienia do każdej ramy, albo zakupić factory tune pod twoją ramę. Nie orientuję się co ma jeszcze podwójne odbicie ale jest ich mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 To rozumiem, że warto jednak przełożyć zakup, pierw rame a potem damper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Takie zakupy, w ramie która ma 160-180mm skoku czy nawet 150 to ważna sprawa. Ja już jeździłem na nomadzie, Santa cruz nomad, świetna ramka, model kobiecy, czyli pode mnie zestrojony miałby być, bo jestem lekki, i co i żopu. Damper tak mulil że był twardy jak kowadło. Sag musiał być 50% żeby to miało jakiś sens ... Wg mnie ktokolwiek dobierał ten damper był nietrzeźwy. Jak źle dobierzesz damper albo będziesz przelatywał przez skok, albo braknie ci regulacji żeby go odmulić. I radość z jazdy sam wiesz co strzeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Najpierw rama , a potem szukamy odpowiedniego DHX2 albo Floata X2 Z tym że 1500 za nówkę może być mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.