Quell Napisano 21 Września 2017 Udostępnij Napisano 21 Września 2017 kierownicą, bez owijki wygląda wg mnie bardzo dobrze Niestety nie,to dobrze nie wygląda,o chwycie już nie wspomnę W moim poprzednim zabytku,miałem przy czarnej ramie jasno brązową perforowaną owijkę,moim zdaniem wyglądało to świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 21 Września 2017 Udostępnij Napisano 21 Września 2017 (edytowane) Tak jak napisał Quell owijka jest mocno przydatna, chyba, że non stop jeździsz w rękawiczkach. Perforowane "oldskulowe" wyglądają OK. Można też owinąć (lub obszyć) skórą. Na forum były fotki fotki takiej kierownicy, wyglądała ekstra. Albo idziemy na maksa w starą epokę i owijasz kierę na taśmę dwustronną taśmą bawełnianą (do kupienia w różnych kolorach w pasmanterii) i malujesz szelakiem. Wygląda stylowo, choć niestety jest twarda i nie daje takiego komfortu jak te z syntetycznego korka. P.S. Widziałem kiedyś też przezroczystą owijke, ale nie kojarzę gdzie. Edytowane 21 Września 2017 przez Garlock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 21 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2017 (edytowane) Owijka bawełniana dostępna jest w Decathlonie, nawet fajnie wygląda. Jest też czarna perforowana. Innych kolorów niestety brak. Na razie chyba pójdę w czerń, będzie bezpiecznie, muszę podjechać obejrzeć. Skóra obłęd ale nie do tego roweru bo tanio nie będzie, a jak w pierwszym poście było jest to projekt budżetowy. Edytowane 21 Września 2017 przez a4ry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 21 Września 2017 Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Skóra obłęd ale nie do tego roweru bo tanio nie będzieSkórzane owijki są faktycznie nieprzyzwoicie drogie, ale jest opcja obszycia skórą. Nasi koledzy z forum pokazali jak to się robi: https://www.forumrowerowe.org/topic/147280-odnowa-stara-nowa-gazela/ http://www.wykop.pl/ramka/1497973/druga-mlodosc-klasycznej-szosy-romet-ze-strychu/ Do tego potrzebujesz kawałek skóry, tylko trzeba poszukać, gdzie taki znaleźć (u tapicera, allegro?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 21 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Gazela piękna, cholera zaczynam szukać typowej szosy . Co do skóry, to spróbuję najpierw z owijką. Jakoś nie czuję się na siłach do takiego obszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 (edytowane) Przed końcem sezonu Jarzębina dostała owijkę. Jest chyba ładniej, a na pewno dużo wygodniej. Jak na pierwsze owijanie też wyszło chyba OK. Niestety klimatyczny dzwonek ciężko zamontować, zamówiłem na ali taki pokazany wyżej, jest dyskretny, a więc będzie dobrze . Edytowane 17 Listopada 2017 przez a4ry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topspeed_krk Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Super projekt, dokładność, dbałość o detale, sterylność, to co bardzo cenię. Grawer? Bardzo dobry pomysł który nie wiem czy nie przemycę do swojego Wheeler`a Cross Line 3000. Jakiś czas temu wpadło mi do głowy żeby wykonać naklejkę z datą renowacji, oznaczeniem modelu, itp. Teraz sądzę, że grawer byłby tu bardziej odpowiedni. Liczy się projekt, widać tu poczucie smaku i smykałkę do renowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 25 Listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2017 (edytowane) topspeed_krk, dziękuję! Edytowane 25 Listopada 2017 przez a4ry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyrax84pl Napisano 26 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Świetnie przeprowadzona renowacja, efekt końcowy robi naprawdę dobre wrażenie. Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 27 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2017 Przed końcem sezonu Jarzębina dostała owijkę. teraz pozostaje zgłosić swój udział w L'Eroica https://eroica.it/ filmik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 (edytowane) Nowe pomysły, a raczej nowa fanaberia. Kupiłem dopiero co nowe mtb, a z tyłu głowy siedzi mi gravel. Wymyśliłem jak w miarę tani sposób zobaczyć czy to dla mnie, a więc ciach: https://www.olx.pl/oferta/kolarka-retro-szosa-CID767-IDug4S7.html Jeżeli się sprzeda to będzie 100% the end tej historii. Edytowane 13 Maja 2018 przez a4ry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi