Skocz do zawartości

[Kaseta] Problem ...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Mam problem dotyczące kasety.

Mam taką kasete

I jak widać ona jest na 9 przełożeń, ale dodane są do tego takie jakby koronki i jedną uszczelka (?) Jak to zamocować ??

Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Przyjrzyj się kasecie z boku i na pewno dostrzeżesz pomiędzy zębatkami takie same "uszczelki" jak masz dodaną.

Nakładasz część stałą kasety na bębenek piasty i dokładasz pozostałe zębatki rozdzielone przekładką (uszczelką) i skręcasz wszystko nakrętką.

Napisano

Dziwne jak masz podkładki - sam jeżdżę na deore i oprócz nakrętki nie ma żadnych podkładek. Same zębatki są tak wykonane, że mają z jednej strony metalowy dystans czy jak to nazwać... Jak napisał Żbik - nakładasz kasetę (połączone pierwsze siedem zębatek), a potem po kolei większą i mniejszą zębatkę. Wszystko skręcasz dość mocno nakrętką (jeśli masz klucz dynamometryczny to z siłą zapisaną na nakrętce - chyba 40 Nm).

Napisano

tylko jest jeden problem na bębenku jest tak 2,2,2,2,2,2,2,2 i 1 nakładam tę zębatke, a co tu lipa jest zle sąrozmiszczone te ''dziurki'' na które się nakłada na bębenek :/ i się nie da założyć

Dobra już ok. zle nakładałem kasete :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...