pakooo Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Cześć, jestem tutaj nowy, więc proszę o wyrozumiałość Poszukuję budżetowej stopki do moich Kross`ów, obydwa posiadają otwory montażowe 18mm. Zastanawiam się nad stopką ROMET AL CL-KA-79 24"-29" - czy każda stopka z rozstawem 18mm będzie pasować? Jeden z rowerów posiada tarcze, jednak taka stopka jest chyba ok? Zdecydowałem się na takie rozwiązanie gdyż kosztuje połowę stopki z Kross`a. Dodatkowo co możecie polecić z oświetlenia? Poszukuję jakiegoś zestawu LED, jestem początkującym posiadaczem, więc na pierwszy sezon szukasz dobrych/budżetowych rozwiązań bo sam koszt dwóch rowerów pociągnął po kieszeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Uważaj. Czy to nie jest ten system montowania Krossa od wewnętrznej cześci ramy? Nie wszystkie stopki do tego pasują. Mogą wygladać podobnie ale być montowane do zewnętrznej cześci ramy i wtedy... nie gra. Przerobiłem to z Hexagonem X2 Disc syna. Jeśli dobrze pamietam to ta stopka własnie nie pasuje. A co do oświetlenia, to jaką rolę miało by ono spełniać? Tylko pokazywać Ciebie na w miarę oświetlonej trasie czy jazda po omacku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakooo Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 No właśnie to ten system Frame Direct Mount, tak właśnie widzę że te inne stopki 18mm są montowane na zewnątrz a Kross ma montaż wewnątrz, znacie jakieś alternatywy czy tylko oryginał Krossa MARABOU II CO do lampek to właśnie się zastanawiam która opcja, byłem zdecydowany na widoczność mnie ale coraz bardziej kusi mnie opcja widoczności drogi. Najlepiej żeby miała opcję ECO i zwykła, bo na drogę asfaltową/oświetloną tryb ECO a już park czy las to przydałoby się coś widzieć. Zastanawia mnie jak z czasem świecenia, te tańsze mają przeważnie 10h a te droższe nawet 80h, pytanie jak rzeczywiście oświetlają drogę, bo wiadomo że mocne diody potrzebują więcej prądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Chyba nie ma alternatywy, nie znam, ale nie taka droga ta nózka. Ja kupiłem własnie taką -> http://allegro.pl/stopka-podporka-nozka-kross-marabou-ii-24-29-cali-i5979070133.html?snapshot=MjAxNy0wMy0xMFQxNTo1MjozNC40OTJaO2J1eWVyO2Q0YmFlOTQ5MTI2YzZlN2MwYjU1ZmIxMGZmMDk3NDAwNmE2MDJhZjY5ZjM1ZmI4ZDAwNmVjNDk2NTU2ZDc4YTg%3D Opcja EKO? Ja poprostu używami migania - nie mylić ze stroboskopem. I wówczas gdy jest zmierzch jestem lepiej widoczny. Ale ja mam do tego takie za 11 zł komplet a po ciemku to już śmigam na czymś konkretniejszym. Wiele zalezy od budżetu jaki chcesz przeznaczyć na lampki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.