Maateusz Napisano 11 Czerwca 2017 Napisano 11 Czerwca 2017 Mam rower na karbonowej ramie - zdemontowalem przerzutke przednia i na rusze podsiodlowej zauwazylem takie oto 'wgniecenie' na okraglym profilu - nie widac sladu uszkodzenia -pekniecia lakieru itp.... zastanawiam sie czym to jest spowodowane ? czy to uszkodzenie ramy ?
Dokumosa Napisano 11 Czerwca 2017 Napisano 11 Czerwca 2017 Obejma przerzutki odcisnęła się na ramie. Nie przejmować się i jeździć. W ramach węglowych powinny być stosowane przerzutki direct mount, tutaj takiej nie przewidzieli.
Lezia Napisano 12 Czerwca 2017 Napisano 12 Czerwca 2017 Nie przejmować się i jeździć Do końca bym nie był taki pewny. Na pewno należy obserwować czy z wgnieceniem się coś dalej będzie robić. Rozumiem, że przerzutka była oryginalnie tak zabudowana? Tzn, że w fabryce zabudowali przerzutkę na takie wgniecenie?
Maateusz Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Napisano 12 Czerwca 2017 takie wgnicenie nie zmiania rozkladu sil na ramie itp ? nie wiem czy tak od nowości jest ja kupiłem go uzywanego już i tak miał
Dokumosa Napisano 12 Czerwca 2017 Napisano 12 Czerwca 2017 Typowa rama z dwóch trójkątów tak zrobiona, że siły rozkładaja się na rurach górnej i dolnej oraz tylnych widłach. Na podsiodłówkę poniżej komina działają relatywnie niewielkie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.