Maateusz Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Mam rower na karbonowej ramie - zdemontowalem przerzutke przednia i na rusze podsiodlowej zauwazylem takie oto 'wgniecenie' na okraglym profilu - nie widac sladu uszkodzenia -pekniecia lakieru itp.... zastanawiam sie czym to jest spowodowane ? czy to uszkodzenie ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2017 Obejma przerzutki odcisnęła się na ramie. Nie przejmować się i jeździć. W ramach węglowych powinny być stosowane przerzutki direct mount, tutaj takiej nie przewidzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Nie przejmować się i jeździć Do końca bym nie był taki pewny. Na pewno należy obserwować czy z wgnieceniem się coś dalej będzie robić. Rozumiem, że przerzutka była oryginalnie tak zabudowana? Tzn, że w fabryce zabudowali przerzutkę na takie wgniecenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maateusz Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 takie wgnicenie nie zmiania rozkladu sil na ramie itp ? nie wiem czy tak od nowości jest ja kupiłem go uzywanego już i tak miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Typowa rama z dwóch trójkątów tak zrobiona, że siły rozkładaja się na rurach górnej i dolnej oraz tylnych widłach. Na podsiodłówkę poniżej komina działają relatywnie niewielkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.