tokis Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Planuję wycieczkę w Beskid Sląski. Trasa mniej więcej Skrzyczne i dalej grzbietami. Jak najlepiej wjechac na Skrzyczne żeby nie pchac roweru: Od strony Żywca i Ostrego drogą jezdną? Czy od strony Szczyrku jest jakiś rozsądny podjazd? jeżeli tak, to gdzie się zaczyna i jak mniej więcej przebiega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Ja na 28 calach na rowerze crossowym spokojnie wyjechałem od strony Lipowej Ostre. Podjazd jest długi, ale co za tym idzie nie ma jakiś takich bardzo stromych odcinków. To jest najłatwiejszy podjazd na Skrzyczne, dojedziesz gdzieś na wysokość ponad 1200 m.n.p.m i wtedy musiś przejść z bikiem na plecach jakieś 2-3 minuty przez kosodrzewine i jesteś na szczycie. Tutaj masz opis : Skrzyczne Tu masz mape : B,Slaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 16 Października 2006 Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Tak, to najłatwiejszy technicznie podjazd. Długi bo długi ale około połowy długości to asfalt licząc z Ostrego. Gdy droga przecina niebieski szlak tuż pod szczytem należy skręcić w góre, jadąc na wprost trzeba po chwili iśc w lewo stromo pod górę wśród gęstych zarośli a niebieski szlak to jakieś 100 do 200 metrów podejścia i jesteś na szczycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Równie łatwym, choć stromym (ale możliwym do wyjechania praktycznie w całości, a przy tym fajniejszym widokowo - szczególnie pod koniec) jest podjazd na Małe Skrzyczne ze Szczyrku. Zaczyna się od ulicy Skrzyczeńskiej, trzeba przejechać prawie cały Szczyrk, szukając po prawej takiego znaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złomek Napisano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 najlatwiejszy jest szlak ten za 9zl, po kilkunastu minutach jestes na szczycie zaoszczedzone sily procentuja pozniej i mozna sie dalej wybrac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 a na Małe Skrzyczne jest inny szlak oprócz tego, jak jest trasa narciarska? jeśli pogoda pozwoli, to może jutro albo w niedziele pojade na Skrzyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Popróbuj "zielonymi" natrostradami, myśle że nachylenie będzie niewielkie i mało podchodzenia. Np. taka "widokowa" ze skrzycznego na całej długości jest łagodnie nachylona i jak na moje oko to w 90% do wyjechania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 w końcu olałem skrzyczne. jak na zjeździe z klimczoka zobaczyłem, że całe jest w chmurach to odpuściłem. może jutro bedzie lepsza pogoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.