Skocz do zawartości

[Uchwyty do latarek] różne i Fenix

jka

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że temat już zamknięty : o ten.

https://www.forumrowerowe.org/topic/209853-uchwyt-na-latarke/

A u mnie trochę pozmieniało się w posiadaniu latarek a co za tym idzie i uchwytów do nich, pozwolę sobie napisać kilka słów teraz tutaj, po jakimś tam czasie ich użytkowania

Tych co pokazałem w tamtym temacie jak i tego co doszło w między czasie.

Dla przypomnienia w tamtym temacie był pokazany taki uchwyt.

2ih19u1.jpg

2iw080.jpg

Dzisiaj po kilku miesiącach napiszę tak:  kicha ani to ładne ani funkcjonalne.

Kolejny pokazany to ten.

34o7n7a.jpg

Ten uchwyt warto mieć, jednak i on ma coś co może nas denerwować, bo można niechcący np. na postoju przestawić sobie latarkę, opierając się niechcący o kierownicę, przy oparciu roweru o ścianę i jego wywrotce uchwyt wraz z latarka Convoy 2 uszkodził się bezpowrotnie bo  ułamało się trzymanie.

O tutaj porównanie.

vdnuhd.jpg

Ja by uchwyt nie przestawiał mi się na kierownicy poradziłem sobie z tym tak (kontra i po problemie) 

ab0d8m.jpg

Ale i tak mimo wszystko kupiłem tego sobie kilka sztuk.

21aw9ye.jpg

Przyszedł czas na te 

20sabts.jpg

Tez kilka sztuk - co tutaj pisać ! pisałem nie powtarzalne nie i tak dalej, u mnie po prostu nie widze dla nich zastosowania.

Kolejne co leżą w szufladzie po tym pierwszym pokazanym.

Co prawda gumka coś tam pomogła, ale czy to tak powinno być, bo po taniości ?

w05gfa.jpg

2w2fqcz.jpg

5b1pol.jpg

Kolejna latarka i kolejny uchwyt - ten zestaw moim zdaniem jest OK.

10en4te.jpg

ilerti.jpg

Skoro już tyle tego mam w szufladzie to pomyślałem czemu nie kupić to :)

2m3hc8g.jpg

Fajne ! do takich małych latarek jak ten Olight super, przy dłuższych cięższych nie wiem ja nie ryzykowałem, Kolega ma jeździ i mówi że OK.

Jednak w ostatnim czasie wpadła mi w ręce latarka z którą się polubiłem za jej przychylne rowerzyście światełko mrugające.

O taki Mini Mini Convoy

5z1q35.jpg

No i teraz jaki uchwyt ? padło na ten.

14uufbp.jpg

Wszystko OK na kierownicy też cacy.

1zba052.jpg

Ale przy wymianie akumulatorka już tak cacy nie jest trzeba mieć kluczyk przy sobie, albo zmienić tam śrubkę na bardziej przychylna naszym palcom. Uchwyt jest za szeroki i ciężko odkręcić "dupkę" latarki.

I znowu poszukiwanie.

Tym razem padło na to.

21d2amb.jpg

2eaugs5.jpg

Trochę szperania w necie i po naszemu za wiele nie ma, po Rosyjsku sporo, po Angielsku też.

No to kupiłem.

Po rozpakowaniu złożeniu wygląda tak.

120jxp0.jpg

t6ecms.jpg

o04009.jpg

To do tego 

ibc5g9.jpg

No to zakładamy (szerokość OK) latarka zdejmowalna z uchwytu.

dq3jsx.jpg

ymlcl.jpg

No i całość 

2ntyetl.jpg

O w mordę jeża jakie to wysokie jakieś takie nie foremne, hm tradycyjnie na kierownicy to ja sobie tego nie posadzę.

I jest jak jest.

sbj9k5.jpg

25q52c3.jpg

wlb310.jpg

24mf6he.jpg

dd0vmu.jpg

Dzisiaj teraz z pełną odpowiedzialnością napiszę, że nie jest to to coś co oczekiwałem, nie wyszło mi to tak jakbym chciał. Wcześniej czy później uchwyt wyląduje w szufladzie, mimo tego że wykonanie super, estetyka, materiały i co tam jeszcze bardzo dobre, u mnie nie wyszło mi to tak jak ja sobie to widzę.

Szukam dalej :)

Drobna uwaga, oglądając fotki, filmy, zastanawiałem się czemu ludziom ta śrubka tak wystaje - teraz wiem, ją nie łatwo podmienić, trzeba by coś wygiąć rozszerzyć by ją wyjąc.

A zresztą na fotkach wszystko widać, a i sam gwint też jakiś taki  inny.

212sv0y.jpg

1zb5iza.jpg

jka

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...