Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] u-lock czy łańcuch

yfee.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, to znowu ja. Miałem zamawiać u-lock kryptonite series 4 STD którą polecił @rowerzysta01 któremu serdecznie dziękuję lecz jest pewien problem. Wyliczyłem trochę i jedyny sposób na montaż, jest taki że zajmie całą ramę i nie będzie miejsca na bidon. Tak wiem, że to pierdoła aczkolwiek przydatna stąd nasuwa się moje pytanie. Czy jest sens rezygnować zapięcia u-lock na rzecz jakiegoś mocnego łańcucha który równie dobrze będzie pełnił swoje zadanie tak, jak robiłby to kryptonite w wersji u-lock? Macie może coś do polecenia czy lepiej odpuścić bidon i polecieć na pełnej w u-lock? Czekam na komentarze ;)

Rower: Giant Talon 3 M 

Napisano

@yfee.

tutaj masz przykładowy sposób montażu u-locka

jeśli chcesz jednak  łańcuch to może : Kryptonite 1090 , ewentualnie coś z axy typu: AXA procat+, AXA Łańcuch Newton Promoto 4, AXA cherto compact.

Ewentualnie pomyśleć o dodatkowym mocowaniu typu Transit H-Bar Carrier, Transit Transport-R Chain Bag

Napisano

moim zdaniem u-lock jest mało praktyczny ze względu na swoją szerokość nie zawsze jest nim gdzie przypiąć np. w lesie do drzewa nie przypniesz jedynie do  wąskich barierek znaków itp., łańcuch o wiele bardziej uniwersalny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...