Mery1984 Napisano 10 Czerwca 2017 Napisano 10 Czerwca 2017 Kończę remont starego roweru, ostatni etap to kupienie nowych gum. Doczytałem, że do moich potrzeb (jazda mieszana asfalt i czasem teren ubite alejki w parkach itp) optymalnym wyborem będą własnie semi slick. Koła mam 26". Jako, że cały remont robię raczej z tańszych komponentów bo nie mam siana na rower za kilka tysięcy, a i do rekreacyjnego ~20km dziennie nie potrzebuję cudów to doradźcie jakie opony kupić? Powiedzmy do ~40PLN sztuka. Montaż z dętkami.
gtb Napisano 10 Czerwca 2017 Napisano 10 Czerwca 2017 Kenda Kobra , w tych pieniądzach to chyba najlepsza opcja ( swego czasu ujeżdżałem z zadowoleniem).
Mery1984 Napisano 11 Czerwca 2017 Autor Napisano 11 Czerwca 2017 Dzięki, znalazłem jeszcze w lokalnym sklepie Continental Race King 2.0, nada się? Kapkę droższa ale mam od ręki, a z kosztami przesyłki z allegro wyjdzie prawie tyle samo. Taniej mam jeszcze Rubena Walrus 26x1,75 V41 47-599 za 30pln/szt
Alsew Napisano 11 Czerwca 2017 Napisano 11 Czerwca 2017 Dzięki, znalazłem jeszcze w lokalnym sklepie Continental Race King 2.0, nada się? Polecam! Dużo lepsze niż wszystkie wyżej wymienione!
Mery1984 Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Napisano 12 Czerwca 2017 Polecam! Dużo lepsze niż wszystkie wyżej wymienione!Są po 54PLN więc da radę dołożyć tych kilka PLN. Dzięki za pomoc
porcelanowy Napisano 12 Czerwca 2017 Napisano 12 Czerwca 2017 Powitoł Najtańszą wersję drutowaną węszę. Miałem taką w rozmiarze 2,2 i o ile z bieżnika byłem zadowolony jeśli za dużo od niego nie wymagałem (bardzo fajny na suche warunki, po nabiciu do firmowego max całkiem szybki na asfalcie) tak spotkały mnie wszystkie przywary na które skarżą się ludzie w podstawowej drutówce: - po pierwszym założeniu na obręcz proste, po czasie zaczęły dziwnie bić - nie do skorygowania przy zakładaniu; - zaczęły się sypać boki opony: ścierała się warstwa gumy i zaczął wyłazić oplot, a przy styku z rantem obręczy nitki snuły się po całym obwodzie opony; - na sam koniec bok opony w dwóch miejscach eksplodował: nabite pod maks, jeżdżone z dzieckiem w foteliku (niedługo). Co ciekawe, bok opony popuścił na postoju gdy opona była obciążona tylko rowerem, fotelikiem i córą 17kg. Ostatecznie zdjąłem, bo straciłem zaufanie, mimo, że przerwania nieduże i po podklejeniu trzyma się kupy. Zdarzały się samotne zjazdy ponad 60km/h, zdarzyły się szybsze odcinki z Córą na pokładzie. Jedna awaria gumy daje, inna odbiera życie
Mery1984 Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Napisano 12 Czerwca 2017 Powitoł Najtańszą wersję drutowaną węszę. Hej!Taka miała być ale rzeczywistość okazała się gorsza bo na stanie była tylko jedna i nie wiadomo kiedy byłaby druga sprowadzona, a rower od tygodnia stoi rozgrzebany. Ostatecznie z salonu Krossa w mieście wziąłem podwajając prawie budżet Continentale Double Fighter 1.9
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.