Skocz do zawartości

[Amortyzator] 150mm skoku do carbonowej ramy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako że nie można edytować starego posta założę nowy temat. Znajomy może mi załatwić tanio nowy amortyzator który ma carbonową rurę sterową oraz mostek ten co trzyma golenie także jest z carbonu. Amortyzator posiada skok 150mm. Moja rama to carbonowa merida w rozmiarze 20 cali. Jak myślicie czy rama wytrzyma taki amortyzator o takim skoku czy moga powstać jakieś naprężenia i rama strzeli ?

Jest też dostępna wersja takiego samego amora tylko tam gdzie wystepuje carbon to jest aluminium.

hubmarket-6783-0-83438200-1328891526_med

• Mod Team
Napisano

Amorek 150 mm do ramy o skoku 100 mm. Sam pomyśl co się stanie....

Od samego włożenia takiego amorka rama nie strzeli,ale właściwości jezdne takiego zestawu będą fatalne. Będziesz miał absurdalne kąty przodu i tyłu, skrętność żadna, a podjazdy będą nie do podjechania.

Choć w sumie możesz spróbować. Człowiek uczy się na błędach. 

Jako że nie można edytować starego posta założę nowy temat.

Zawsze możesz dodać nowego posta do starego tematu. Albo poprosić Moda o edycję wcześniejszego tematu używając funkcji Zgłoś 

Napisano

Gdzieś wyczytałem że są dostępne stery FSA Orbit ITA że niby da się zamontować Tapered pod 1 i 1/8. Taki tapered daje mi większy wybór amorów z obecnej nędzy na alledrogo :laugh:

Napisano

Rozumiem, że sprawa została już wyjaśniona, ale na wszelki wypadek dodam, żebyś nie montował takiego amortyzatora, bo może się skończyć jak tutaj: https://www.forumrow...lo-ramy-accent/.

Ja nie skakać na rowerze :teehee:  Dokładnie to chciałem kupić ten amortyzator. Niby okazja ale już wiem dlaczego mimo tylu wyświetleń nikt go jeszcze nie kupił :icon_cool:  Niby tapered jest następcą 1 i 1/8 , a takie małe zainteresowanie.
Napisano

zainteresowanie jest małe bo to combo wykluczających się patentów. Aktualnie 150mm bez osi 15mm mało kto będzie chciał, 26" i sterówka tapered mało jest takich ram jeszcze pod skok 150mm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...