Broda_GD Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Dzień dobry, na samym dole rury podsiodłowej znalazłem w jednym rowerze takie ustrojstw: Wydaje się ono służyć zupełnie niczemu. Co to jest i czy można bez żadnych konsekwencji się tego pozbyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 A to przypadkiem nie ma zapobiegać ześlizgiwaniu się łańcucha z małej zębatki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xao Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Hey. Moim zdaniem mozesz spokojnie odkecic/wywalic. Czy jest jakiel logo/nazwa na tej obejmie? Pozdro. A to przypadkiem nie ma zapobiegać ześlizgiwaniu się łańcucha z małej zębatki? W sumie to moze i masz racje, ale nigdy wczesniej nie widzialem zabezpieczenia tego typu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 A to przypadkiem nie ma zapobiegać ześlizgiwaniu się łańcucha z małej zębatki? A tak na chłopski rozum - w jaki sposób jeżeli tam jest taka duża przerwa? Bardzo jestem ciekawy rozwiązania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xao Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Niby mozna by poluzowac i przesunac "dziobek" blizej zebatki, ale rowniez nie wiem w jaki sposob ma to zapobiegac spadaniu lancucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Ta obejma ma zapobiegać spadaniu łańcucha i zaklinowania się go pomiędzy korbą a ramą. powinna być bliżej ustawiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Zabezpieczenie przed zaklinowaniem łańcucha pomiędzy mufą suportu, a korbą. jest coś takiego w książce Zinna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Broda_GD Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Dzięki wszystkim za tak szybką odpowiedź!Podejrzewałem, że ma to zapobiegać spadaniu łańcucha za najmniejszą zębatkę, niemniej jak przerzutka jest wyregulowana, to nie ma takiego ryzyka. W takim razie chyba wyrzucam. PS Jeśli chodzi o nazwę/logo, to nazwy nie ma, a logo mi nieznane: Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.