Degreg Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Dzień dobry Bez wdawania się w szczegóły bo szkoda strzępić ryja Zgubiłem oś do piasty Alivio FH-MC12. Pytanie czy można zastosować oś od innej kasety Shimano? Wiem że można kupić nową piastę i przepleść koło, ale wolałbym tego uniknąć. Nie lubię wyrzucać sprawnych i dobrych rzeczy.
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2017 Każda 9mm od shimano, stx, deore, czy innej klasycznej konstrukcji. Os i konusy będą pasować. Natomiast uszczelnienia już nie koniecznie.
Degreg Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Napisano 9 Czerwca 2017 No dobra to wszystko jasne. Znalezienie osi 9mm do Shimano jest trudniejsze niż 18letniej dziewicy. Nic to, piasta na złom.
apstryk Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Zamiast przeplatać koło kup taką samą piastę i przełóż tylko środek.
Degreg Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Napisano 9 Czerwca 2017 Bym chętnie podnabył, gdyby taka możliwość. Przekopałem oliksy,allegro, obdzowniłem kilka sklepów i hurtowni... zapomnij. Trudno, kupię nową piastę i se przeplote
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.