Yassey Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Zamówiłem sobie ostatnio oponę na allegro, znalazłem sklep mający 100 procent pozytywnych opinii i po zakupie czekałem na paczkę. Dziś po otwarciu już drugiej przesyłki od tego sklepu (w pierwszej były 4 dętki) znalazłem taką oto gumowo-drutową miazgę: Zastanawiam się, czy z tak potraktowanej opony może jeszcze coś "być"? Zamawiałem już opony wysyłkowo, ale tak wyszukanie spakowane dostałem pierwszy raz. Swoją drogą znów dostałem nie to co zamawiałem, bo w aukcji był nowy Smart Sam, zarówno na zdjęciach i w opisie, a ja dostałem poprzedni model. No i drugi raz muszę zwracać, tylko nie wiem, czy ta firma po prostu tak pakuje wszystkie opony i tą właściwą też dostanę tak poskręcaną, czy to jednorazowa wtopa? Bo jeśli zawsze tak pakują to czy takie skrętki mają szansę poźniej leżeć prosto na obręczy? Czy lepiej olać ten sklep, zażądać zwrotu kasy, bo taka opona jest już raczej zwichrowana?
Pidzej Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Kosz albo zwrot. Tak poskręcanych drutów już nie wyprostujesz (dostałem kiedyś coś podobnego, szpece z bike24.de zdołali upchać opony drutowe 29" do pudełka na amortyzator ). Opony pakuje się tak jak w załączniku (paczka z centrumrowerowe.pl). Akceptowalną metodą jest też złożenie opon w ósemkę i na pół.
Galad Napisano 9 Czerwca 2017 Napisano 9 Czerwca 2017 Ja bym wsadził do nich dętki i spróbował nabić powietrzem patrząc co z tego powstaje jeśli coś. co przypomina oponę spróvował bym wrzucić to na obręcz i solidnie nabił i zostawił tak na 25 h następnie zrobiłbym małą rundkę i jeśli była by kicha to opony na szrot a od sklepu zwrot kasy, gorzej jak oni się wyprą i przeżucą winę na Pocztę.
Mod Team Puklus Napisano 9 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2017 Można spróbować, jak sama guma jest pogięta to nic jej nie będzie. Drutowane opony składa się w ósemki.
Mod Team michuuu Napisano 9 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 9 Czerwca 2017 Jeżeli paczka nie została otwarta przy kurierze to sklep może się wypiąć. Próby założenia zostawią ślady więc kolejny "argument" dla sklepu, że to wina użytkownika. Wyślij zdjęcia do sklepu, może się określą jak do tego podejdą. Ze zdjęć wygląda że szmelc.
Yassey Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Napisano 9 Czerwca 2017 Właśnie wszystkie poprzednie zamawiane opony drutowe dostawałem spakowane jak na zdjęciu Pidzeja. Dostawa była paczkomatem inpostu, ale nie ma szans, żeby przewoźnik mógł jakoś wpłynąć na taki stan bez otwierania paczki. Zapytałem tutaj, bo nie chcę jej zakładać, żeby potem nie było problemu ze zwrotem, że niby opona jest używana. Napisałem też maila do sprzedawcy i wrzuciłem zdjęcia tego, co od niego dostałem. Poczekam jaka będzie jego reakcja i później tu napiszę.
Yassey Napisano 15 Czerwca 2017 Autor Napisano 15 Czerwca 2017 Finał historii jest taki, że sklep zachował się bardzo profesjonalnie w tej sytuacji. Nie próbowano mi nic wmówić, ani zwalać winy na kogokolwiek innego. Bez żadnych zgrzytów oddali pieniądze i przeprosili za stracony czas.
Galad Napisano 15 Czerwca 2017 Napisano 15 Czerwca 2017 Opony zwróciłeś do sklepu, czy mimo zwróconej kasy zostały u ciebie? Jak je masz nadal to mnie by korciło aby je wrzucić na obręcze i zobaczyć co z tego wyniknie. Dobrze że sklep nie grał głupa i zachowali się tak jak powinni.
DIY Napisano 15 Czerwca 2017 Napisano 15 Czerwca 2017 Mi tak jakiś czas temu przysłali dwa Table Top'y, ale nie pamiętam z jakiego sklepu. Jakie było moje zdziwienie, jak się okazało, że to paczka z oponami. Długo nie myśląc - założyłem na koła i okazało się że wszystko gra. Stąd wniosek, że póki druty nie pogięte to wszystko pod wpływem ciśnienia się ułoży. Ostatnio dostałem też dwie paczki z Black Jackami do rowerów dzieciaków i mimo tego, że nie były złożone w ósemkę to guma wyglądała jak psu z gardła wyjęta, a po napompowaniu było oczywiście wszystko ok Pozdrawiam
Yassey Napisano 15 Czerwca 2017 Autor Napisano 15 Czerwca 2017 Oponę zwróciłem, sklep sam to zaproponował i zwrot gotówki, bo ze względu na błąd dostawcy nie byli w stanie wysłać mi modelu, który zamawiałem. Też z czystej ciekawości chętnie bym sprawdził jak to się ułoży, no ale nie ryzykowałem zostania z uszkodzoną oponą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.