Skocz do zawartości

Doklejanie naklejek ochronnych na ramie

wojciechkrs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, w paru miejscach odstają mi naklejki ochronne na ramie. Chciałbym je dokleić/wyrównać, macie może na to jakiś patent?

Rama Grand Canyon AL SLX 7.9 2014.

Napisano

Witam, w paru miejscach odstają mi naklejki ochronne na ramie. Chciałbym je dokleić/wyrównać, macie może na to jakiś patent?

Rama Grand Canyon AL SLX 7.9 2014.

Raczej proponowałbym wymianę na nowe - wolałbym nie eksperymentować z różnymi klejami na lakierze po tym, jak oryginalny klej z folii już nie trzyma.

Jeśli chodzi o alternatywę dla gotowych naklejek - ostatnio kupiłem nowy sprzęt i zainteresowałem się kwestią zabezpieczenia ramy. Poczytałem trochę na forum i wpadła mi w oko folia Oraguard (http://metr2.pl/laminaty/polimeryczne/orafol/oraguard_r_270_stone_guard_g.html). Mniej niż metr wystarczył mi żeby okleić większe powierzchnie ramy - wymaga to trochę czasu i cierpliwości (z wiadomych powodów trzeba sobie samemu pomierzyć i przygotować szablony), ale efekt jest bardziej niż zadowalający jeśli chodzi o zabezpieczenie. Protipem jest używanie suszarki do ogarnięcia bardziej upierdliwych miejsc (załamania, spawy) - folia kurczy się w niewielkim zakresie, jednak jej 'zmiękczenie' pozwala ją całkiem fajnie ułożyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...