Jarajek Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 W dniu 25.05.2019 o 15:13, Zazi napisał: Przejechałem ok 200km. Startuje w płaskich wyścigach (do 1000 m przewyższenia). Po tak niewielkim przebiegu na korbie widać już przetarcia anody. Taka sytuacja miała miejsce w każdej korbie na jakiej jeździłem, ale nie tak szybko. A od czego te przetarcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Jeździsz w zatrzaskach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skraburski Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Ja jezdze i tez mam przetarcia, korba korba Stylo 6K ale dużej różnicy do GXa nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 Jeżdżę w zatrzaskach. Otarcia są od butów. Mogłem zabezpieczyć korbę dedykowanymi naklejkami, ale nawet nie przyszło mi do głowy, że anoda zacznie się ścierać tak szybko. Teraz coś tam już nalepiłem zobaczę ile to warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 (edytowane) To dziwne ,buty spd maja spory dystans od korby, wiadomo na platformach przetrze się b szybko...ja nigdy niczego nie przetarłem. Może jak startujesz do jazdy i szukasz wpięcia to trzesz butem po korbie ..? Pozdr Edytowane 31 Maja 2019 przez Kemusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow3m Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Hmm... ja jeżdżę, we wpinanych i każda korbę przecieram, inna sprawa ze fitter mi na maksa blokami buty do wewnątrz przesuną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 31 Maja 2019 Udostępnij Napisano 31 Maja 2019 Jeżdżę od kiedy pamiętam we wpinanych pedałach, czy to w ostrym czy w ęduro i nie mam ani śladu przetarcia korb. Także albo Panowie macie dziwnie ustawione bloki (btw nawet przy maksymalny ustawieniu do wewnątrz chyba ciężko o korbę zahaczyć) albo jakoś dziwnie nogi we "wpinkach" ustawiacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skraburski Napisano 1 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2019 W dniu 31.05.2019 o 12:08, Kemusi napisał: To dziwne ,buty spd maja spory dystans od korby, wiadomo na platformach przetrze się b szybko...ja nigdy niczego nie przetarłem. Może jak startujesz do jazdy i szukasz wpięcia to trzesz butem po korbie ..? Pozdr Obstawiam na to, bo sam but nie obciera. Ewentulanie jak mocno cisne to moze się stopa rozszerza i wtedy? Bloki mam ustawione normalnie na srodu buta, moglbym przesunac zeby but byl bardziej na zewnatrz ale tak jak mam jest mi wygodnie a wytarta anoda w niczym mi nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2019 Normalnie nic się nie ociera, ale w trudniejszym terenie zdarza się, że noga przytrze. Otarcie x tysiąc i się robi wytarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike24 Napisano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 W dniu 29.08.2018 o 22:47, Kowal1986 napisał: Cienkie podkładki regulacyjne i luz skasujecie. Możesz podać jakieś konkretne podkładki, najlepiej z jakimś linkiem? Też mam ten luz i chciałbym spróbować się go pozbyć. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Dokładnych Ci nie podam, bo musisz sobie pomierzyć średnicę wew i zew jaką potrzebujesz. Grubość podkładki też musisz ocenić (na przykład przymierzając szczelinomierzem), ale są podkładki dystansowe precyzyjne o grubości tylko 0,05mm (pięć setnych mm), więc luz można bardzo dokładnie skasować. Tylko jako przykład zobacz link poniżej http://techroll.com.pl/sklep/132-Podkladki-dystansowe Jeśli podłożenie podkładki z jednej strony nic nie poprawi to zostaje otoczenie trzpienia folią nierdzewną precyzyjną, ale to już "ekwilibrystyka" . Edytowane 29 Czerwca 2020 przez Kowal1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi