RK92 Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Cześć,Zakupiłem Sparacusa 3.0 - wszytsko pięknie działa. Przejechałem nim około 70km w 2 tygodnie po asfalcie.Teraz tak się przypatrzyłem i rura siodłowa (zaznaczone na foto) jest lekko wygięta do środka.Nie zrobiłem fotki, bo na zdjęciu nie widać tego wygięcia tak bardo.Dokładnie w miejscu naklejki z napisem Spartacus rura wygięta jest lekko do środka.I nie wiem czy tam musi być, czy to wada fabryczna ramy.Ma ktoś ten rower? Mógłby sprawdzić?P.S: pisałem do Infinity - brak odzewu jak na tę chwilę.
Quell Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Daj foto. Krzywa rura czy wgniotka ? Tak czy tak to ma być proste.
RK92 Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Napisano 8 Czerwca 2017 Krzywa rura.I nie wiem czy tak było od nowości czy teraz się tak stało.Nie jeździłem po żadnych wertepach ot zwykły asfalt.
RK92 Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Napisano 8 Czerwca 2017 5mm w normie? No to dobrze, bo już myślałem, że coś jest nie tak. Nie chciałoby mi się odsyłać roweru i być bez niego 2tyg
TheJW Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Tak czy tak to ma być proste. W tym modelu, czy ogólnie? W moim Specu rura podsiodłowa jest fabrycznie gięta, żeby zmieścić koło z zachowaniem odpowiedniego kąta. Ja wiem, że to nie ta kategoria sprzętu, ale może tutaj jest analogicznie?
Quell Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 TheJW,czycowane zdanie miało miejsce przed fotami,nie do końca było wiadomo ocb. W normie. Tak,bo obecnie podsiodłówki mają właśnie takie fabryczne gięcia.
RK92 Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Napisano 12 Czerwca 2017 Napisano 08 czerwiec 2017 - 17:26 TheJW,czycowane zdanie miało miejsce przed fotami,nie do końca było wiadomo ocb. Quell, dnia 08 Cze 2017 - 5:16 PM, napisał: W normie. Tak,bo obecnie podsiodłówki mają właśnie takie fabryczne gięcia. Producent potwierdza, że to fabryczne gięcie.Do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.