dzadzar Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Mam hamulec v-brake shimano alivio jakis starszy model wyregulowalem go tymi srubkami tak ze jest doslownie o 2mm od obreczy ktora dopiero wymienilem. sila hamowania powinna byc raczej bardzo dobra , ale nieeee naciskam ta klamke a tu niby hamuje a niby nie tak jakby chcialo a nie moglo podkresle ze klocki, pancerz i linka tez sa nowe i nie wiem juz co mam z tym zrobic. prosze o pomoc. Czytalem juz temat jak wyregulowac hamulec ale nic nie pomagalo:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mewes Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Booster...do kupienia w cenie 15-20zl Pozdrawiam! No i napisz jeszcze co to za hamulec...Jak jakis plastik za 20zl to nie licz na cuda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeki Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Jak naciskasz klamke to w którym momencie czujesz duży opór i klocki zaciskają się na obręczy? Bo może masz po prostu za długie linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Mozliwe jest że kolcki masz żle ustawione, albo miałeś dobrze ale ci się nieznacznie przestawiały w wyniku za słabego dokręcenia.Klocki mogą ci haczyć o oponę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 6 Października 2006 Udostępnij Napisano 6 Października 2006 mewes:------>wymienił ze alivio!! czytaj dokłądniej,a unikniemy kompromitacji dzadzar: Popros kogos do pomocy!Odkrec lekko klocki niech lekko zacisnie ci tem ktoś manetke,tak aby dobrze przylegały do obreczy.Nie puszczajac manetki dokrec klocki do ramienia hamulca.Efekt powinienes odczuc od razu. Jesli ten manewr nic nie da,możliwe ze nowe klocki sa złej jakości,linki również moga być jeszcze gumowe. Pytanie jeszcze brzmi jakie masz klamki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzadzar Napisano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2006 no klamki mam wlasnie zwykle nie v-brake:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 no klamki mam wlasnie zwykle nie v-brake:( Mam rozumiec,ze wymieniłes wszystko oprócz klamek? Klamki jesli pozostałe stare,wymien na ta sama grupe,czyli alivio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzadzar Napisano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2006 az takiej drogiej to nie potrzebuje bo to rower zeby tylko zime przejechac do szkoly nie moga byc jakies inne klamkomanetki v-brake ???? bo wlasnie rozkminilem z kolega ze mi w tych klamkomanetkach sie sprezynka rozciagnela juz na dobre czy mozna to jakos wymienic czy lepiej kupic nowe? a co sadzicie o tych klamkomanetkach???? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1...82+wys%C5%82any. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 zima zimą,przecież po zimie mogą dalej ci słuzyc.Ale skoro sie upierasz to,to co wymieniłes powinno sprostac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzadzar Napisano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2006 bo na wiosne to bede mial nowy sprzecik a tym to najwyzej zeby do sklepu skoczyc albo zime przejechac, bo nowego to nie bede narazal na ten syf co nim ulice sypia. bo te alivio to kosztuje jedna tyle co te dwie razem z przesylka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margab Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Mogą być te klamokomanetki. Miałem i hamowałem superowo. A teraz ci się tak dzieje, bo klamki z cantileverów wybierają za mało linki. Te systemy są niekompatybilne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzadzar Napisano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2006 czyli ze beda dobre i mozna kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Tak:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 8 Października 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Nie rozumiem jednej rzeczy. Czemu chłopaka wbijacie w niepotrzebne wydatki. Przecież jest wyraźnie napisane że to jest wina klamek a nie manetek Więc po co ma kupować kalmkomanetki skoro tamto ma dobre. Niech kupi odzielnie klamki i bedzie sprawa załatwiona. Tu masz akurat Alivio:http://www.allegro.pl/item132580408_nowe_klamki_shimano_alivio_acera_bl_m420_2006_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 @Pixon - 10zł roznicy,a wtedy bedzie mogl sprzedac swoje stare manetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 Wiele tematów już było na forum o stosowaniu klamek od canti (czyli tych starych) przy hamulcach typu v-brake, że jaka ta klamka by nie była to przy v'ce i tak będzie efekt gumowej klamki, druga kwestia to jest to że takie klamki ciągną za mało linki niż klamki od v'ek i trzeba ustawiać klocki naprawdę bardzo blisko obręczy, zmień klamki na jakieś w miare sztywne, aluminiowe a odczujesz ogromną różnice do tego co masz teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.