malet7 Napisano 6 Czerwca 2017 Napisano 6 Czerwca 2017 Cześć. Jestem tu nowy i mam pytanie. Mam zagwózdkę dotyczącą zmiany sterów w moim nowym "starym" rowerze. Chcę z czasem zmienić sztywny widelec na jakiś amor i co się z tym wiąże zamontować mostek na ahead. Teraz mam stery o średnicy 1 1/4 cala. Pytanie jakie stery i jaki amortyzator (średnica rurki) muszę kupić aby wszystko grało? Ostatnio siedziałem w rowerach jakieś 10lat temu... Pomału wracam do tematu i jednak trochę z głowy wyleciało przez te lata. Z liftingiem napędu (wkład suportu, napęd z 7na9, manetki itp) poradziłem sobie bez problemu. Nie chcę zamawiać i odsyłać części które pasowały nie będą, a rower będzie rozgrzebany stał w garażu tylko zamówić, rozebrać i złożyć. Dzięki za podpowiedzi i pozdrowienia
malet7 Napisano 8 Czerwca 2017 Autor Napisano 8 Czerwca 2017 Nikt nic? Dziwnie... Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
papagiorgio Napisano 23 Czerwca 2017 Napisano 23 Czerwca 2017 Witam wszystkich forumowiczów. Nie chce zakładać nowego tematu dlatego pozwoliłem sobie dołączyć się do pytania użytkownika malet7. Również chciałem upgrade-ować moje stery. Rower jest nowy, ma kilka miesięcy niestety obecnie siedzi w nim najtańszy amortyzator suntour CR7V chciałem go wymienić na coś z tłumieniem hydraulicznym i blokadą skoku oraz od razu założyć sobie mostek ahead. Zasadniczo wiem, że oprócz amortyzatora muszę wymienić również stery ale chciałem się upewnić, że obecne stery nie mogą być użyte z mostkiem ahead. Obecnie mam chyba NECO H128 http://allegro.pl/ster-neco-h128-1-1-8-25-4mm-stery-polzintegrowane-i5697161378.html przynajmniej wyglądają identycznie jak moje. Rura sterową mam 28,4mm / 1,18" (zewnętrzna średnica), obecny mostek ma 25,4mm (wewnętrzna średnica rury sterowej).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.