Miner Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Odpuść te Deorki, szkoda zachodu. Ja mieszkam w rejonach Bieszczadów i Beskidu Niskiego, W starym rowerze mam SLX 675 z metalami, hamują fajnie, ale się pocą. Tutaj w drugim rowerze mam seryjnie zamontowane Deorki 615 też z metalikami - hamują miernie (moja waga 80 kg), przy wiekszych zjazdach w górach kiepsko sobie radzą, ciekną oba odpowietrzniki, ciągle je przecieram szmatkami i co jakiś czas wyciągam klocki do przeglądu. Nie tak powinno wyglądać posiadanie hamulców hydraulicznych Kiedyś miałem Deorki 596, były bardzo fajne, nic im się nie działo, z klockami metalicznymi hamowały ładnie. Teraz to jakaś padaka...W takich pieniądzach szukałbym czegoś od szanujących się firm. Ale nawet Tektro wypadają lepiej, znajomy ma Aurigi od 2010 roku do dziś i są kompletnie bezobsługowe. Wymienił tylko klocki na a2z kiedy zajechał oryginalne, hamują elegancko nawet w nagłych sytuacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 ciekną oba odpowietrzniki, Jak podczas odpowietrzania przekręciłeś gwint, to nic dziwnego że ciekną. Jakoś do tej pory nie było wysypu tematów o cieknących odpowietrznikach w tych hamulcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 ja myję zwykłym alkoholem metylowym Zwykłym metylowym?! Wiesz, u mnie "zwykły" to jest etylowy, nie wiedziałem że u was w Warszawie standardem jest metyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaiketsu Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) nie wiem, nie piję alkoholu myję metą, mam dostęp do czystej, tylko trzeba uważać na opary i nie wypić go przez przypadek bądź zaniedbanie ale czyści lepiej, niż taki zwykły spiryt przemysłowy z chemicznego, sprawdzone Edytowane 13 Czerwca 2017 przez Kaiketsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miner Napisano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Jak podczas odpowietrzania przekręciłeś gwint, to nic dziwnego że ciekną. Jakoś do tej pory nie było wysypu tematów o cieknących odpowietrznikach w tych hamulcach. Ciekną od nowości zarówno w SLX jak i w Deore, delikatnie dokręcałem i pomogło tylko w przednim SLX. Okolice odpowietrznika i tej gumeczki po dotykaniu palcami są ciągle wilgotne. Nigdy nie przekręciłem gwintu bo wiem jak się obchodzić z takimi rzeczami. Poprostu te hamulce tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi