akkwlsk Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Czołem, Problem jest następujący: Mam przewód jak w temacie, który jest mocno przetarty w odległości ~5cm od zacisku. Tak mocno, że spod plastikowego pancerza widać ten oplot co jest pod spodem. Następstwem tego jest po prostu spadek siły hamowania i lekko gumowa klamka, hamulec odpowietrzony. Pytanie brzmi: czy mogę skrócić przewód od strony banjo (mam parę cm zapasu więc te 5cm zgubne nie jest) i zacisnąć przewód jakimś zamiennikiem? Znalazłem "od ręki" te dwa zestawy: Zestaw 1: http://allegro.pl/koncowka-banjo-oliwka-nakretka-i6829544016.html?reco_id=62a0f084-4a21-11e7-adeb-02058e23164e&ars_rule_id=201 Zestaw 2: banjo + nakrętka + oringi, śrubę mocującą mam oridżinal, no i oliwkę do tego dokupię. Czy to ma szanse zadziałać? Ewentualnie czy znacie jakieś inne banjo do samodzielnego montażu, które współpracuje z przewodem Shimano? Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2017 przez akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Ja mam takie i nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 10 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Takie, czyli które? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Wygląda jak pierwsze ale z gumowymi uszczelkami, nie mosiężnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi