akkwlsk Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Czołem, Problem jest następujący: Mam przewód jak w temacie, który jest mocno przetarty w odległości ~5cm od zacisku. Tak mocno, że spod plastikowego pancerza widać ten oplot co jest pod spodem. Następstwem tego jest po prostu spadek siły hamowania i lekko gumowa klamka, hamulec odpowietrzony. Pytanie brzmi: czy mogę skrócić przewód od strony banjo (mam parę cm zapasu więc te 5cm zgubne nie jest) i zacisnąć przewód jakimś zamiennikiem? Znalazłem "od ręki" te dwa zestawy: Zestaw 1: http://allegro.pl/koncowka-banjo-oliwka-nakretka-i6829544016.html?reco_id=62a0f084-4a21-11e7-adeb-02058e23164e&ars_rule_id=201 Zestaw 2: banjo + nakrętka + oringi, śrubę mocującą mam oridżinal, no i oliwkę do tego dokupię. Czy to ma szanse zadziałać? Ewentualnie czy znacie jakieś inne banjo do samodzielnego montażu, które współpracuje z przewodem Shimano? Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2017 przez akkwlsk Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 10 Czerwca 2017 Ja mam takie i nie było problemu. Cytuj
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 10 Czerwca 2017 Wygląda jak pierwsze ale z gumowymi uszczelkami, nie mosiężnymi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi