piter614 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Witam z okazji tej ze posiadam rower kross Soil1 postanowiłem założyć ten wątek by przeczytać wasze opinie i refleksje na temat tego roweru Co byście zmienili w rowerze, jak się sprawuje, czy macie jakieś problemy z nim Dzięki za wasze opinie pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorthAngel82 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Dałeś za ten rower ponad 5 tysięcy złotych ? jeśli mogę spytać. Czy 7 tysięcy złotych ? Bo widzę, że po takiej cenie te rowery stoją. Nawet widzę ten rower za 7, 599 złotych gdzie nie gdzie. Tu jest recenzja tego roweru: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Nie widzę osłony ramy wahacza. Nie obija ci go łańcuch? Ja w swoim Soil 2 EX od razu założyłem osłonę i po wypadzie do Cedzyny widzę ślady łańcucha na neoprenie. Trochę trwało dopasowanie czegoś fajnego, ale efekt wyszedł w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Dałeś za ten rower ponad 5 tysięcy złotych ? jeśli mogę spytać. Czy 7 tysięcy złotych ? Bo widzę, że po takiej cenie te rowery stoją. Nawet widzę ten rower za 7, 599 złotych gdzie nie gdzie. Tu jest recenzja tego roweru: Za rower w grudniu dalem 5299 zł była największa promocja jaką udało mi się wyszukać obecnie są od 6000 tys pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NorthAngel82 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Drogi rower. Pewnie na raty wzióleś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Póki co nie obie wahacza zakładam starą osłonę od syna dostałem szukałem coś fajnego ale nie mogę znaleźć pozdrawiam serdecznie Drogi rower. Pewnie na raty wzióleś ?Kupiłem za gotówkę pozdrawiam serdecznie Trochę trwało dopasowanie czegoś fajnego, ale efekt wyszedł w sam raz.Nie wrzucił byś zdjęcia swoiej osłony ewentualnie linki co kupiłeś? pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Mam tę osłonę https://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/oslony-rowerowe/ramy/p,oslona-na-tylne-widelki-xl-pu-kolor-carbon-pro,464027.html?_fdv=1 Trzeba było trochę podocinać, bo nie ma osłon dedykowanych do full'a (przynajmniej ja nie znalazłem takiej co mi pasuje ) Rower niestety brudny, bo nie miałem czasu się tym zająć. Dodatkowo dołożyłem małą naklejkę z wzorem karbonu na samym końcu wahacza (osłona ocierała o oponę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Dzięki za namiary myślałem o zakupie takiej neoprynowej z napisem kross widzalem na allegro za 19 zł O soil powiem że dobrze się śmiga byłem nim na Srebrnej Górze jak na moje umiejętności sprawdził się na pewno w tym sezonie pojadę z młodym jeszcze ze dwa razy Jednak jedynie co mi przeszkadza to takie dziwne strzelanie w sporcie ale jak pisałem w innym wątku rower jest na gwarancji i oddam go do servisu Druga sprawa to jest taka ze podczas jazdy na asfalcie gdy jest cicho i balansuje sobie rowerem z prawo na lewo słyszę jak coś obciera w przednim kole (dźwięk mataliczny jak byś pręt metalowy obciera o inny pręt ) nie mogę tego zlokalizować sprawdzałem nic nie jest luźne zastanawiam się tyło czy to czasem tarcza hamulca nie obciera o klocki ale ja wiem czy TK powinno być (tarcza jest chyba krzywa sama z siebie by odbijać tłoczki) Teraz jeszcze mam tak ze tylny hamulec klamka bardzo blisko dochodzi do rączki ale pewno to będzie wina wytartycz klocków po srebrnej górze pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 jedynie co mi przeszkadza to takie dziwne strzelanie w sporcie Strzelanie suportu i bb71-41a to synonimy. Poza wymianą na lepszy nic z tym nie zrobisz,bo nowy będzie miał to samo. Łapie syf jak szalony,dlatego takie efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 U mnie jest ciche stukanie na określonym przełożeniu. Ja mam jednak inny osprzęt. Nieco luzów w sterach. Wszystko załatwi mam nadzieje przegląd. Ja testowałem swój w Cedzynie i wszystko było ok, poza wymienionymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberthd79 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Dzięki za namiary myślałem o zakupie takiej neoprynowej z napisem kross widzalem na allegro za 19 zł O soil powiem że dobrze się śmiga byłem nim na Srebrnej Górze jak na moje umiejętności sprawdził się na pewno w tym sezonie pojadę z młodym jeszcze ze dwa razy Jednak jedynie co mi przeszkadza to takie dziwne strzelanie w sporcie ale jak pisałem w innym wątku rower jest na gwarancji i oddam go do servisu Druga sprawa to jest taka ze podczas jazdy na asfalcie gdy jest cicho i balansuje sobie rowerem z prawo na lewo słyszę jak coś obciera w przednim kole (dźwięk mataliczny jak byś pręt metalowy obciera o inny pręt ) nie mogę tego zlokalizować sprawdzałem nic nie jest luźne zastanawiam się tyło czy to czasem tarcza hamulca nie obciera o klocki ale ja wiem czy TK powinno być (tarcza jest chyba krzywa sama z siebie by odbijać tłoczki) Teraz jeszcze mam tak ze tylny hamulec klamka bardzo blisko dochodzi do rączki ale pewno to będzie wina wytartycz klocków po srebrnej górze pozdrawiam serdecznie Przy balansowaniu lewa prawa najprawdopodobniej słyszysz tarcze hamulcową jak trze o klocki,słaba sztywność koła lub trzeba napiąć szprychy,byłeś już na pierwszym przeglądzie? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 W sumie mam wbity przegląd zerowy w kartę gwarancji ale i tak oddaje rower w poniedziałek do servisu szkoda ze nie mogę oddać do valdi sport tylko do nsr(warunki gwarancji) a nie mam do nich zaufania ale pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 I jak się okazało nowy amortyzator miał minimalne ilości oleju był prawie suchy ale przegląd zrobił swoje i zmienił kulturę pracy :-) pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Strzelanie suportu i bb71-41a to synonimy. Poza wymianą na lepszy nic z tym nie zrobisz,bo nowy będzie miał to samo. Łapie syf jak szalony,dlatego takie efekty. wymieniłem na taki SM-BB71-41C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 wymieniłem na taki SM-BB71-41C Jeden pies,tak samo kiepskie uszczelnienia,niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Kurde nie wiedziałem ;-( pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Ale jak na razie po wymianie jest oki nic nie puka ani nie cykl jak wcześniej zobaczymy jak będzie dalej może tamten był wadliwy pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 12 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Panowie macie może instrukcje serwisową do amortyzatora przedniego i tylnego najlepiej po polsku Nie wiem czy taka jest szukałem ale nie znalazłem Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Jak na 3 miesiące jazdy to sporo tych defektów. Wszyscy miłośnicy Krossa powinni ten watek przeczytać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quell Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Tja... A nie przypadkiem shimano i rock shoxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 14 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Kross jako kross sprawuje się świetnie jedyny defekt to suport który był wymieniony na lepszy i jest wszytko ok (shimano) i oczywiście amortyzator który był suchy orginalnie Instrukcji potrzebuje bo koszt servisowania 80-100 zł po co przepłacać jak można zrobić samemu sobie nie mam racji? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 15 Września 2017 Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Co do serwisu to każdy robi się dosyć podobnie, z wyjątkiem tłumika, tego nie robiłbym w domu. Na 1enduro.pl jest opisane jak to robić z Pike`iem, ale z Sektorem będzie podobnie. Link: www.1enduro.pl/jak-dbac-o-amortyzator-podstawowy-serwis/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 15 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Dzięki zobaczę sobie Niby producent zaleca co 50 h przegląd podstawowy a co roku przegląd cały 50h szybko się uzbiera i wtedy znowu by trzeba zadbać o amortyzator i kolejna kasa (jak się zrobi samemu można zaoszczędzić /nie licząc wydanej kasy na olej ale tego jest dużo w butelce a mało idzie do amortyzatora) Dlatego chciałbym sam zadbać o swój amortyzator Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter614 Napisano 16 Września 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Pytanko do samych lag dajemy olej 15w np motorex? Po np 10 ml? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ilia Napisano 16 Września 2017 Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Ja do każdego widelca u siebie daję po 30 ml na lagę i używam Castrol Fork Oil 10W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.