Graffy Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Witam W piątek spotkało mnie to czego chyba rowerzyści nie lubią najbardziej Centralnie w oponę wbił się kawałek szkła, dętkę skleję lub wymienię. Nie ma doświadczenia z oponami, uszkodzenia zazwyczaj były niewidoczne. Czy takie rozcięcie ~5mm jakoś się łata? Jedyne co przychodzi mi do głowy to podklejenie opony od wewnątrz łatką do dętek. Pacjent to Schwalbe CX Comp
Ychu Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Widać , że opona już łysa, więc po prostu ją wymień. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Dokumosa Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Na szybko możesz ją podkleić srebrną (a najlepiej czarną, tą nową) taśmą naprawczą. Ale jak kolega wyżej pisał tak czy inaczej opona jest do wymiany w najbliższym czasie.
Graffy Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 Nie jest łysa, taki model - w porywach zrobiła może 500km.
dovectra Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Schwalbe CX Comp te oponki są delikatne podklej i już
marcingrychtol Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 CX Comp ma taki bieżnik po prostu. Ja bym to podkleił wyciętym boczkiem z innej zużytej opony, bo wtedy będziesz miał z osnową.
Graffy Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Napisano 12 Czerwca 2017 Podkleiłem łatką do dętek, po ~50km wydaje się że będzie żyła Dzięki za rady, do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.