Chomik XC Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 No wiec tak, mam zaciski na imbuls BBB gdy dokrecam je mocno to mi strasznie ciezko sie kolka kreca... W tej chwili mam lekko dokrecone (tylko nie wiem czy nie za lekko) i jest OK ale czy tak ma byc ? :/ pozdr.
Blitzer Napisano 5 Października 2006 Napisano 5 Października 2006 A jaka masz piaste? Na zwyklych lozyskach kulkowych? Jak tak to poluzuj troche konusy... Jak masz na maszynowych to nie wiem
Chomik XC Napisano 5 Października 2006 Autor Napisano 5 Października 2006 deorki na kulkach... co dziwne tak samo mam z przodu i z tylu a wydaje mi sie jak kiedys mialem zwykle zaciski na szybkozamykacz to nie bylo problemu :/
Habibek Napisano 6 Października 2006 Napisano 6 Października 2006 Przy zwykłych zaciskach taki efekt też występuje. Jeśli masz kulki w piażcie najzwyczajniej wewnętrzna bieżnia (konus) za bardzo dociska kulki do bieżni w korpusie piasty. Dzieje się tak dlatego, że zgina się ośka w piaście. Prowadzi to do wżerów w bierzni i zurzycia konusa. Przy imbusie jest dokładnie tak samo. Rada jest jedna, nie należy zbuy mocno dokręcać zacisku. Koło nie wypadnie jeśli nie nie zaszalejesz ze zbyt słabym dosiskiem Pozdr.
wookie Napisano 6 Października 2006 Napisano 6 Października 2006 Nalezy miec dobrze skontrowane nakretki w piascie nic giac sie nie bedzie i krecic sie bedzie dobrze. Na chama na pewno nie ma co przykrecac zaciskow z wyczuciem.
Mod Team Odi Napisano 12 Października 2006 Mod Team Napisano 12 Października 2006 Znam ten problem. A wie ktoś jakby to było przy maszynach?
Bizon Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 Mam te zaciski i z przodu mam sram 9.0 a z tyłu Xt i koła mi się kręca bardzo leciutko
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.