GoldenRC Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Cześć, jestem na zakupie pedałów pierwszych SPD.Kwestia 1: Na początek chcę zmienić je w moim MTB'ku, gdyż używam go więcej. Mój budżet jest raczej ograniczony stąd też szukam czegoś z niskiej półki cenowej. Wpadły mi w oko popularne M520 za 115zł ważące 380g, oraz XLC PD-S15 za 120zł ważące już 260g. Zastanawiam się które wziąć i dlaczego. Kwestia 2: Do szosy później dokupię A520 ew. A560 też w zależności od budżetu- na pewno nie będę pchać się w kolejne buty- czy to też dobry wybór? Buty: https://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-spd-sh-m065-czarne-shimano,443394.html lub https://www.centrumrowerowe.pl/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-spd-sh-m089-czarne-shimano,442743.html w zależności od budżetu- też dobry wybór? Dodam że jeżdżę bardziej amatorsko. Ścigam się tylko w lokalnych wyścigach. Żaden klub itd. Pozdrawiam
TheJW Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 M520 za 115zł W Decathlonie są za 99,99 zł. O XLC widziałem sporo negatywnych opinii. Podobno kuszą wagą, ale nie są zbyt dobre. Osobiście nie miałem z nimi do czynienia.
ralfbutton Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Mi XLC rozsypały się po 2 mcach używania. M540 działają bez zarzutu
firefoks Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 U mnie zestaw budżetowy: 520 z Deca i buty z Lidla. Na razie cały czas w fazie testów - miałem je 4 razy na nogach. Ostatnio testowałem szybkie wypinanie podczas jazdy po piachu Sprawdziłem też o ile jestem szybszy na testowej pętli i wyszło mi 6% czyli całkiem nieźle.
majkel20 Napisano 16 Czerwca 2017 Napisano 16 Czerwca 2017 M089 polecam jak na pierwsze buty, Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
piciu256 Napisano 16 Czerwca 2017 Napisano 16 Czerwca 2017 Ja zalecam zakup butów z klamrą, szczególnie jeśli jesteś przewrażliwiony na punkcie równomiernego zacisku prawej i lewej nogi jak ja z klamrą jest to znacznie łatwiej osiągnąć. Najlepiej idź do Deca i przymierz- to jest najważniejsza cześć, żeby noga nie latała ale także but nie był za krótki, jak już znajdziesz pasujący rozmiar i model to kup w internecie bo taniej Według mnie nie warto kupować dziadostwa za 100zł bo jak się spodoba to itak kupisz szybko wyższy model. W okolicy 200 są już w miarę dobre buty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.