kashier Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Hej! Rozciąłem oponę w taki sposób, że po wulkanizowaniu wyszło wybrzuszenie, a samo nacięcie się rozeszło. Byłem dziś na tym w górach, ale jest strach, że przy dobrze ustawionym kamieniu wszystko się rozpadnie. Tak więc szukam opony, pod XC, którą mogę uszczelnić mlekiem. Jeżdżę w Beskidzie Śląskim, ale na zjazdach staram się jechać ostrożnie, więc szukam opony o niskim oporze toczenia, i małej wadze. Zacząłem się zastanawiać nad Vittorią Mezcal, oraz Crossmark. Czy oprócz tych opon są inne, lepsze, i bardziej godne polecenia? Liczę na pomoc. Dzięki Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashier Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 dodatkowo Racing Ralph oraz Continental Racing king. Takie opony wyszukalem, czy wersje NIE tubeless ready się dobrze uszczelniają? Proszę o pomoc, mam zawody w sobotę i muszę szybko ogarnąć : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Race King w wersji zwijanej nie-tubeless uszczelnia się bardzo dobrze, tylko trzeba pamiętać żeby co około miesiąc zajrzeć czy mleko jest jeszcze płynne. Niestety jak jest ciepło mleko dość szybko zasycha. W oponach w wersji tubeless mleko pozostaje płynne dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Ja mam złe doświadczenia z uszczelnianiem opon Conti, nawet ich dedykowanym mleczkiem RevoSealant (które na marginesie uważam za jedno z lepszych mleczek, bo świetnie uszczelnia i nie zawiera amoniaku). Na preferowany styl jazdy, jako napędową polecam: http://www.cyklomania.pl/schwalbe-opona-racing-ralph-29x2-10-snakeskin-tl-easy-pacestar,id4549.html Nie tania, ale lekka, szybka, z małymi oporami toczenia na mleku i dobrze się uszczelnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashier Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Hej! Zostały trzy modele w wyborze. http://www.bikestacja.pl/pl/opona-continental-race-king-29x2-2-zwijana-wyprzedaz-37-28129.html oraz Schwalbe opona Racing Ralph 29x2,10 SnakeSkin TL-Easy PaceStar - Cyklomania i Vittoria Mezcal 29x2.1 , za 110 zł Jedna tania, nie TLR, ale podobno się uszczelnia, druga dwa razy droższa, ale wiele pozytywnych opini. Ostatnia jest do rozważenia. Do tej pory jezdziłem na Bontragerach, więc podobny bieżnik jak w mezcalu. Bardzo proszę o ostateczną opinie tych trzech : ) Czy RaRa nada się na Beskid Śląski/ Żywiecki? Nie przebiję na pierwszym lepszym kamieniu? Jak już płacę takie siano, nie chciałbym stracić opony za 2 wyjazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2017 Czy RaRa nada się na Beskid Śląski/ Żywiecki? Moim zdaniem szybciej niż Race King, bieżnik bardziej ją w taki teren kwalifikuje. Nie przebiję na pierwszym lepszym kamieniu? Sądzisz, że ktoś ci to zagwarantuje? Chcesz więcej pewności, to wybierz oponę 1kg dedykowaną w skałę, powinna wytrzymać. No, ale tobie nie o to chodzi przecież, bo opona do XC ma być bardzo lekka, z miękkiej gumy więc jej podatność na uszkodzenie też będzie większa. Tak po prostu już jest, coś za coś, to jest opona do ścigania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciasty Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Zwykła RacingRalph Performance też sie dobrze uszczelnia. Nówka sztuka ze sklepu świetnie wskoczyła w rant wykorzystując tylko pompkę podłogową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.