grand87 Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Witam, W zwiazku z tym iż spasłem się jak prosię, zączołem jezdzić na rowerze. Niestety w zwiazku z licznymi wydatkami i niepewnością co do wytrwałości w postanowieniu, nie planuje zakupu nowego roweru. Używam starego jak świat Authora. Chciałbym jednak coś w nim pozmieniać, by był bardziej użyteczny na drogi asfaltowe. Wiem że można zmienić opony, przełożenia itp, ale nie wiem od czego zacząć. Co polecacie w rozsądnej cenie ( nie oczekujęfajerwerków) ? Będe wdzięczny za rady.
Tatanka Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Jeśli nie jesteś pewien czy wytrwasz,to zmień tylko opony,linki,pancerze.Co do przełożeń,to jeśli na największym blacie i najmniejszej koronce wolnobiegu nie jesteś w stanie utrzymać dłuższy czas kadencji ok.90,to nie ma sensu zakładać większego blatu/korby.
Pablo59 Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 A na tym siodełku jesteś w stanie usiedzieć ? Bez brawury z kadencją 90 - jak da radę 75-80 to i tak nieźle ( nie demonizujmy kadencji przy turystycznych prędkościach), jak sądzę ... choć kto go tam wie ...
grand87 Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedź, Siodełko fakt, wżyna się dość mocno, więc też będe musiał zmienić. Najpierw idą opony. Czy Range Cruiser jaskółki jest w miarę ? Obecnie mam 1,95 szerokość, czy mam dać taką samą czy 1,7 ? a może jeszcze inną szerokość? relyt - pierwszy post na forum. Żeby nikt się nie czepiał, starałem się dobrze zatytułować , w odpowiednim dziale itp., ale tego nie przewidziałem
Tatanka Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Jeżdżąc po asfalcie możesz zejść z oponą poniżej 1,7 ale raczej nie odczujesz z tego powodu wielkich korzyści.Trochę ciężkie te oponki,ale za to z wkładka antyprzebiciową..
grand87 Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 To może jakaś inna alternatywa w podobnej cenie , tj 100zł za komplet ? Będe wdzięczny za podpowiedź.
Tatanka Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Asfalt,miasto http://allegro.pl/opona-26-x-1-50-kenda-kwest-30tpi-slick-opony-1-5-i6401376085.html Lekki teren http://allegro.pl/kenda-khan-k935-opona-rowerowa-26x1-50-30tpi-atb-i6682383272.html
grand87 Napisano 10 Czerwca 2017 Autor Napisano 10 Czerwca 2017 Wybór padł na Khana. Jednak temat do zamknięcia. Ukryłem kilka zł przed żoną i kupuję nowy rower.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.