anatom Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Parę dni temu zanim to zauważyłem , że nie odbija ten przedni hamulec , to dokręciłem parę śrubek , np tą co jest pod klamką hamulca , ale teraz nie mogę jej poluzować , wręcz się zaokrągliła od moim prób odkręcania jej , tylko nie wiem czy to jej wina , po odpięciu z kleszczy hamulca , zaciska się hamulec i też nie odskakuje , dodam zdjęcie. Cytuj
Ychu Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Do wymiany linki i pancerze. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj
anatom Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Napisano 4 Czerwca 2017 dzięki za odpowiedź , dołączam zdjęcia szczęk Cytuj
Ychu Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Chłopie jak Ty masz ten pancerz poprowadzony? Przecież on ma iść cały czas z prawej strony i potem zakręcać na górze do klamki. Cytuj
anatom Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Napisano 4 Czerwca 2017 ta linka fabrycznie tak była , to rower elektryczny to ma trochę więcej tych linek można się zamotać dodaje zdjęcie linki całej , ogólnie rower nie był tyrany można powiedzieć , że mało używany to chyba nie powinna być linka zużyta , ale kto wie ;p Cytuj
Ychu Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 No dobra , ale dobrze widzę że ona idzie pod dolną rurą? Tak nie może być , bo to również może powodować problemy z hamulcami. Ona ma iść z przodu roweru. No i v-br przy elektryku to też średnie połączenie. Cytuj
anatom Napisano 4 Czerwca 2017 Autor Napisano 4 Czerwca 2017 dobrze wiedzieć , możliwe że kiedyś ją odczepiłem i potem źle założyłem tą linkę , bo pod tą dolną rurą idzie tak jak mówisz Cytuj
Ychu Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 Spróbuj to poprawić , bo może się okazać , że hamulec zacznie normalnie działać. Musiał byś odkręcić linkę przy hamulcu i wtedy przełożyć wszystko do przodu , bez wyciągania linki z fajki bo potem już jej nie włożysz - będzie spłaszczona w miejscu , gdzie była zaciśnięta śrubą. Cytuj
zekker Napisano 6 Czerwca 2017 Napisano 6 Czerwca 2017 Parę dni temu zanim to zauważyłem , że nie odbija ten przedni hamulec , to dokręciłem parę śrubek , np tą co jest pod klamką hamulca Czy jak wyjmiesz linkę z klamki, to dźwignia swobodnie się rusza? Cytuj
anatom Napisano 12 Czerwca 2017 Autor Napisano 12 Czerwca 2017 Nie wiem jak wyjąć linkę z klamki , jak przełożyłem linkę na przód to niestety nie pomogło i dalej hamulec sam nie odbija tylko trzeba ręcznie klamkę odciągnąć po zaciśnięciu hamulca Cytuj
Ychu Napisano 12 Czerwca 2017 Napisano 12 Czerwca 2017 Wystarczy , że pociągniesz cały pancerz , wyciągając go tym samym z baryłki w klamce. Potem zrobi Ci się trochę luzu , wciskasz klamkę i możesz już wyciągnąć linkę z klamki. Spróbuj rozłączyć hamulce na dole ( wyciągnij fajkę z ramienia ) i sprawdź , czy obie szczęki odbijają pojedynczo a potem sprawdź jak chodzi linka w pancerzu. Jeśli ciężko a prowadzenie linki jest dobre to do wymiany linka + pancerz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi