Skocz do zawartości

[Pedały] Pedały platformowe

MatysB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Chciałbym zmienić pedały, które były w zestawie z rowerem na jakieś fajne platformy. Zależy mi na niskiej awaryjności np łapanie luzów, dobrym uszczelnieniu by w nich nie grzebać co miesiąc oraz wymiennych pinach.

Początkowo chciałem wydać maksymalnie 200 zł lecz mój budżet trochę wzrósł by kupić coś pożądanego do ok 300 zł.

Zastanawiam się pomiędzy NS Bikes Radiance, a HT Nano AN01SS.

Które wybrać, może macie swoje, lepsze, sprawdzone modele?

Napisano

Myślałem początkowo o Dartmoor Stream Pro lecz przeczytałem na ich temat trochę negatywnych opinii i dla tego też postanowiłem zwiększyć budżet oraz kupić pedały raz, a dobrze :)

Napisano

Jak coś, to Stream Pro mają po jednej stronie pedała łożysko, po drugiej tuleję ślizgową, czyli plastikową rurkę. Więc łożyskowanie w nich jest takie trochę upośledzone i raczej nie warto ich kupować. Od Stream Pro już lepsze są zwykłe Stream, posiadam takowe i są spoko, nawet niedawno na forum pokazywałem ich bebechy: https://www.forumrowerowe.org/topic/217344-pedaly-dartmoor-stream-przeglad-zerowy-tanich-platformowek/

Ale to jednak jest taniocha i Tobie nie podpasują. 

Napisano

Zapomniałem zapytać w pierwszej wiadomości dla tego zrobię to teraz. Z jaką siłą według zaleceń producentów powinno dokręcać się pedały? Posiadam klucz dynamometryczny więc chciałbym zrobić to książkowo ponieważ zazwyczaj przesadnie mocno dokręcam wszelkie śruby.

@Borsuczy

Dzięki za opinię ;) Wszelkie informacje są przeze mnie mile widziane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...