Skocz do zawartości
  • 0

Ile schudliscie jeżdżąc na rowerze miejskim? Czy da się?

Gość Kasia

Pytanie

Hej. ☺

Zaczęłam jeździć na rowerze (mam tylko miejski), gdyż chce schudnąć. A rower bo obciąża stawów i jest chyba jedną z najprzyjemniejszych form sportu.

Waze 93 kg/168.

Jeżdżę godzinę dziennie po 20 km. Rower ju szybciej nie da rady po pedały uciekają mi dosłownie spod stóp.

No i teraz takie pytanie: jak sądzicie? Ile scgudne w ciągu 4 msc przy zdrowej diecie?

A jakie są wasze efekty? Szczególnie na tym mi zależy, by poczytać Wasze efekty, bo czytam ze rower efektów nie daje....

W lipcu będę chciała zwiększyć dystans bo będę mieć więcej czasu :)

Z góry dzięki za odpowiedzi

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Sama spokojna jazda na rowerze daje sporo ale jak dorzucisz jeszcze jakieś interwały czy to na rowerze czy w formie np Tabaty oraz sensowny ujemny bilans kaloryczny w misce to chudnie się "w oczach"

Ale nie wskakuj na wage codziennie bo na początku waga stoi w miejscu a zmienia się tylko stosunek tłuszczyku, wody i mięśni przez co sporo ludzi po pierwszych 2-3 tyg porzuca treningi twierdząc ze nie ma to sensu.

Ja osobiście staram się nie przesadzać z utratą wagi. Swobodnie bezpiecznie idę w dół ok 0,8 kg na tydzień.

Co 2-3 miesiące podbijam na 1-2 tyg kalorykę na stan zerowy co by pozwolić organizmowi na regenerację zasobów.

Efekt na obecna chwile od późnej jesieni jest prawie 20kg w dół. A przy tym super poprawa sylwetki z racji tego ze nie jeżdżę tylko na rowerze ale dokładam inne treningi FBW.

Powodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...