seniu001 Napisano 3 Czerwca 2017 Napisano 3 Czerwca 2017 Witam poszukje roweru i znalazlem cos takiego FOCUS Black Forest LTD 29 20G 50L MagicBlackMatt Warto kupic teraz cena 3300 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
olek19 Napisano 4 Czerwca 2017 Napisano 4 Czerwca 2017 sprawdź sobie SILVERBACK SOLA 3, dobry rower za rozsądne pieniądze, masz RECONA AIR z goleniami 32mm, napęd 3x10 z tylnym SLX na sprzęgle, dobry hydraulikę od shimano i akceptowalną wagę 13 kg http://allegro.pl/rower-29-silverback-sola-3-rock-shox-slx-wyprzedaz-i6753062801.html jedynie czego brak to mechanizmu korbowego na osi przelotowej, chociaż OCTALINK niektórzy uważają za lepsze rozwiązanie, bo łożyska są wewnątrz ramy
wkg Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Gdyby tak jeszcze sztywne osie ... ale w obu nie ma
lederfox34 Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Parę postów wyżej ktoś rzucił krosa b8 na sztywnych piastach z allegro. poszukaj jak ci tak zależy na tym. I napęd sramowski 2 blatówka a tył 10. Cena zapewne do negocjacji więc zapniesz $.
seniu001 Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 Pytam tylko czy ten focus mozna brac nie zalezy mi na sztywnych piastach Cena mi odpowiada Im mniej tym kepiej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wkg Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Leje facet pod płotem, podchodzi policjant i pyta: A wolno tu lać ? Facet: A lej pan ! A bierz pan. Tyle, że sztywne osie robią różnice znacznie większą niż wyższa grupa napędu, lżejszy amortyzator czy taperowana główka.
lederfox34 Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Patrzyłes na tego z piwnicy rowerowej? Jest fajny. Cena ok. bo jest taki co ma Foxa zamiast RS Golda i może by był za 3500/3600(wyjściowo 3951) Na rower.com.pl (i zapytaj dryndnij czy jest bo to wyprzedażowy- reszta bez zmian) Leje facet pod płotem, podchodzi policjant i pyta: A wolno tu lać ? Facet: A lej pan ! A bierz pan. Tyle, że sztywne osie robią różnice znacznie większą niż wyższa grupa napędu, lżejszy amortyzator czy taperowana główka. dobre:) pewnie że robią, tyle ze jak komus po prostu nie zależy to nic. Może ważniejsze by mu się podobał. Kiedyś bodajże z Szajbajka lub Jacek z United C.. powiedział na pytanie co wybrać, jaki rower-.. taki co ci się podoba... bo w sumie odczucie względem siebie i roweru jest najważniejsze.
wkg Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Kiedyś bodajże z Szajbajka lub Jacek z United C.. powiedział na pytanie co wybrać, jaki rower-.. taki co ci się podoba... bo w sumie odczucie względem siebie i roweru jest najważniejsze. Ty też głaszczesz czasem swój rowerek jak na nim nie jeździsz ? : ))
seniu001 Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 A co wybrac tego focusa z rower.com.pl Czy krossa b8 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wkg Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Jeżeli nie wiesz - nie wybieraj napędu 1x. Chyba, że jeździsz tylko po płaskim.
seniu001 Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 Jezdze rozne tereny ale zadko plaskie Moze jakis inny rower polecicie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wkg Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Ile masz wzrostu, ile ważysz, jaki przekrok (geometria najważniejsza). Jeździsz po górach, po lasach, po twardym, miękkim ... Raczej ze sportowym zacięciem czy wolisz pozycję relaksacyjną, wyprostowaną ? Rozumiem, że zdecydowałeś się na MTB ?
seniu001 Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Napisano 5 Czerwca 2017 Mam 184 wzrostu i 85 kilo wagi Asfaltu malo wiecej terenu , lasy Pozycja obojetne do wsystkiego sie przyzyczaje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wkg Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 (edytowane) No to zdecydowanie 29 cali koło ... a wtedy sztywne osie są fajne. Ja bym się przypatrzył czeskim Kellysom - nie przepłaca się za nazwę. Gate 50 - niekoniecznie z 2017 roku http://www.esportowiec.com.pl/rowery-29-c-18/rower-kellys-gate-50-2016-p-6342.html - ROCK SHOX Maxle Lite - 15x100mm front / 12x142mm rear - sztywne osie - ROCK SHOX Recon Gold TK (29), 100mm, Solo Air / OneLoc Remote Lockout - niezły widelec - Taperowana główka, nie wiem jak sztyca widelca Gate 30 https://www.expertbike.pl/kellys-gate-30-szaryzielony-2017-p-1315.html Trochę niższy osprzęt ale też sztywne osie, Rock Shox Recon silver, Oba rowery - rama potrójnie cieniowana. Ceny z pewnością do negocjacji. Dla Ciebie rozmiar M Wydaje się, ze te rowery mają główkę ramy taperowaną a widelce już niekoniecznie - zwykłe, proste rury z przejściówką. Rama powinna być taperowana bo za kilka lat będzie trudno dostać inna inny widelec. Dopytaj. To rowery o raczej sportowej geometrii, dosyć długiej ramie. Tylko zanim coś zecydujesz - przejedź się koniecznie !!!! PS: warto odbierać osobiście, jak jest cokolwiek nie halo to wysyłka : ) Osobiście możesz też poprosić o wymianę mostka - np na 90mm zamiast 80, warto tez by było wziąć korbę SLX - ma wymienne tarcze. Ja np w góry zmieniam sobie młynek z 24 na 22. Edytowane 5 Czerwca 2017 przez wkg
lederfox34 Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Ty też głaszczesz czasem swój rowerek jak na nim nie jeździsz ? : )) nono właśnie wróciłam z 'głaskania"...szmatką po kolejnej jeździe No właśnie, fajne te Kellysy ale długaśne.. (z moich rąk perspektywy piszę oczywiście) ale sprzętowo jak najbardziej.
wkg Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 (edytowane) A ja własnie wyglaskałem i nad Wisłe: ) No właśnie, fajne te Kellysy ale długaśne.. Też miałem pewne obawy ale po latach jazdy na 26 calach każdy 29 ma pozycję komfortową : ) A na za krótkiej ramie tylko plecy bolą : ) Długa jest fajna, chyba, że ciasne singletracki i slalom między drzewami Edytowane 5 Czerwca 2017 przez wkg
lederfox34 Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Mam 184 wzrostu i 85 kilo wagi Asfaltu malo wiecej terenu , lasy Pozycja obojetne do wsystkiego sie przyzyczaje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No to warunki idealne pod duże koło (fizycznie) a co do pozycji- obyś się nie zdziwił... Nie zawsze można się przyzwyczaić, szukaj i przymierzaj chyba że jesteś na tyle doświadczony że wiesz czego chcesz- czyli leżeć na rowerze bo szybciej ciśniesz, lub więcej rekreacji mieć bo kręgosłup np. odczuwa pochył za bardzo. Kellysy uchodzą za sportowe( Marlin-y Treka za bardziej rekreacje część GT też-chociaż tu pojawia się jeszcze termin "szlakowy"..) A ja własnie wyglaskałem i nad Wisłe: ) Też miałem pewne obawy ale po latach jazdy na 26 calach każdy 29 ma pozycję komfortową : ) A na za krótkiej ramie tylko plecy bolą : ) Długa jest fajna, chyba, że ciasne singletracki i slalom między drzewami Owszem, też teraz mam to o co mi chodziło.. kapitalny komfort. Banan z twarzy mi nie schodzi. Miałam 26 męską ramę rozmiar 18 i była ok. ale kombinacje ze zmianami mostka.. z 90 mm wyszedł fajny 60mm do kiery 685 Eastona i było już fajniej. Wcześniej z powodu zbyt rozciągniętego grzbietu bolały barki.. nadgarstki też dostawały. Z drugiej strony takie radykalne zmiany wymiarów to jest jakieś naruszenie geometrii. Przy 26 duuużo kompromisów było. Przy 29 nie. jest super. Edytowane 5 Czerwca 2017 przez lederfox34
wkg Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 Tak, tyle, że rozmiar M to 625 cm rura i mostek 80mm. Ja na takim jeżdzę przy wzroście 178 i mi dobrze. Przy wzroście 184 powinno być akurat, zawsze można potestować na placu i poprosić o wymianę mostaka z 80 na 70 lub 90 albo też go odwrócić (ma 7 stopni). Testowałem tez Cuby ale na 19 calach czułem się jak na zabawce a na 21 jak na trekingowym,. A Treki - tu się płaci za nazwe.
lederfox34 Napisano 5 Czerwca 2017 Napisano 5 Czerwca 2017 No i to jest sedno sprawy. Wybór roweru, wiernego towarzysza różnych sytuacji - na lata, to nie jest prosta sprawa... Jest frajda, ale osobiście trzęsły mi się nogi kiedy rozpakowywałam pakę z Piką w środku. Tyle matmy, wyliczeń, oczekiwań i przemyśleń. Ale nie żałuję. Doświadczenie jakiego każdemu życzę
Rekomendowane odpowiedzi