lichak Napisano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Witam Chciałbym zamontować kompresje w swoim lyriku, tylko czy wystarczy sama ta część: https://www.bikeinn.com/rowery/rockshox-compression-damper-mission-control-dh-lyrik/136338209/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=4391001&country=pln&gclid=CjwKEAjwvMnJBRCO2NSu-Puc6AUSJAAf-OSUyRZQd7Y75Sicjt3NMaRRGSGnGqSDyKgiK1YwqA_ThRoCkNHw_wcB&gclsrc=aw.ds Czy tez rebound? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Odbicie też potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2017 Jak juz kupujesz tłumik, poszukaj charger kita do lyrica. Usprawni to prace widelca. Mission jest ... dość meczący w ustawieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 https://www.bike-components.de/en/RockShox/Charger-Upgrade-Kit-fuer-Lyrik-26-bis-Modell-2015-p44731/ O tym mówisz? I oczywiście będzie pasować do modelu 2012/13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 Owszem ten. Pasować powinien, w końcu jest do lyrica. Oczywiście lyrica 26, bo nowsze już mają chargery. Czy jest lepszy ? Na pewno dużo prostszy i szybszy w ustawianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 no i tak zrobie, ale zapytam jeszcze, z którego roku brać 15/16/17? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2017 To chyba bez znaczenia, bo gwinty w lyricach się nie zmieniały. Żeby długość skoku pasowała. Masz pewnie lyrica 160mm i taki weź, ewentualnie 170. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Witam ponownie Wczoraj przyszedł upgrade kit, wszystko ładnie, zamontowałem, odpowietrzyłem, unlock-pedal-lock działa, ale mam wrażenie że nie działa wolna kompresja, można kręcić w nieskończoność i nie czuje różnicy. Czuć pykanie przy kręceniu i na pewno nie jest za słabo przykręcone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Chodzi ci to małe czarne pokrętło z 4 jak by końcami ? Nie poczujesz różnicy ... nie na sucho, to będzie działać dopiero podczas jazdy przy dropach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 dobra rozumiem, ale to że kręci się w nieskończoność jest normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 No to akurat chyba nie jest normalne, powinien się dokręcić do pewnego miejsca, tak mi się wydaje. Bardzo dawno ten tłumik rozbierałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Właśnie będę rozbierał, wyjmę wolną kompresje i zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 No wiesz, kupiłeś nowy jak mniemam, zawsze możesz reklamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Zgadza się, lecz wysyłka to na mój koszt, a dodatkowo jeszcze czas, do Niemiec trochę by się zeszło. no i tak, wolna kompresja nie jest nawet przykręcona ani nie daje się wkręcić, nie mam pomysłów, nie chce go na razie rozbierać całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 https://drive.google.com/open?id=0BxEQAglnPWcoflUxZ2IwUk41ZGZCd3BBcWFBSG1teHlYVEd5emlSUVFFX2ZLY2c0T2UzOU0 To ci powinno pomóc. Poza tym możesz to naprawić w Polsce w autoryzowanym serwisie RS. O ile z nim jest coś nie tak. Bo ja zbyt dawno temu tam zaglądałem by móc coś więcej teraz powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Czyli jednak rozumiem że warto by rozebrać i tak uczynie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 18 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Ja bym zwyczajnie zamontował i jeździł. Po kilku jazdach powinieneś mieć już jakieś rozeznanie. Pamiętaj że jak już go otworzysz, nie ma zmiłuj. A olej bodajże tam jest 3wt. ten tłumik trzeba długo i dokładnie odpowietrzać aż nie będzie w nim powietrza bo nie będzie działał poprawnie. Rozbiera sie go od dołu, poprzez rozkręcenie tłumika powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Tak, to akurat wiem i taki olej mam, a poza tym postaram sie odzyskac olej ten co jest już zalany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Rozebrany i złożony, tam nawet nie ma na czym się wkręcać i wykręcać. Z tej strony wynika że powinien chodzić góra-dól na gwincie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Brakuje jakiejś części? To nie byłby pierwszy taki przypadek w chargerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Znalazłem takie coś Myślę że to jest ułamane od tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lichak Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Zapytam jeszcze czy ma ktoś pomysł jak to wybić? To oznaczone na drugim zdjęciu, próbowałem ale jest bardzo mocno osadzone i nie mam pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi