Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Owszem ten. Pasować powinien, w końcu jest do lyrica. Oczywiście lyrica 26, bo nowsze już mają chargery. Czy jest lepszy ? Na pewno dużo prostszy i szybszy w ustawianiu.

• Mod Team
Napisano

To chyba bez znaczenia, bo gwinty w lyricach się nie zmieniały. Żeby długość skoku pasowała. Masz pewnie lyrica 160mm i taki weź, ewentualnie 170.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie

Wczoraj przyszedł upgrade kit, wszystko ładnie, zamontowałem, odpowietrzyłem, unlock-pedal-lock działa, ale mam wrażenie że nie działa wolna kompresja, można kręcić w nieskończoność i nie czuje różnicy.

Czuć pykanie przy kręceniu i na pewno nie jest za słabo przykręcone.

• Mod Team
Napisano

Chodzi ci to małe czarne pokrętło z 4 jak by końcami ? Nie poczujesz różnicy ... nie na sucho, to będzie działać dopiero podczas jazdy przy dropach.

• Mod Team
Napisano

No to akurat chyba nie jest normalne, powinien się dokręcić do pewnego miejsca, tak mi się wydaje. Bardzo dawno ten tłumik rozbierałem.

Napisano

Zgadza się, lecz wysyłka to na mój koszt, a dodatkowo jeszcze czas, do Niemiec trochę by się zeszło.

no i tak, wolna kompresja nie jest nawet przykręcona ani nie daje się wkręcić, nie mam pomysłów, nie chce go na razie rozbierać całego.

• Mod Team
Napisano

Ja bym zwyczajnie zamontował i jeździł. Po kilku jazdach powinieneś mieć już jakieś rozeznanie.

Pamiętaj że jak już go otworzysz, nie ma zmiłuj. A olej bodajże tam jest 3wt. ten tłumik trzeba długo i dokładnie odpowietrzać aż nie będzie w nim powietrza bo nie będzie działał poprawnie.

Rozbiera sie go od dołu, poprzez rozkręcenie tłumika powrotu.

Napisano

Zapytam jeszcze czy ma ktoś pomysł jak to wybić? To oznaczone na drugim zdjęciu, próbowałem ale jest bardzo mocno osadzone i nie mam pomysłów.