Skocz do zawartości

[opona] Continental X-king 29x2.2 - problem z uszczelnieniem

adinek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, postanowiłem uszczelnić koło na którym mam założonego Continentala X-Kinga 29er. Wcześniej jeździłem na dętce, ale po ostatniej gumie postanowiłem zalać mleko. Przeczytałem, że uszczelnainie najniższych modeli opon Conti jest problematyczne i zaleca się do tego użyć mleczka Continentala. Ja użyłem Caffelatexa, po założeniu opony pojeździłem chwilę na wysokim ciśnieniu i wydawało się, że jest ok. Przez noc jednak powietrze zeszło, myślałem, że ucieka na styku z obręczą, a tu po napompowaniu i zmoczeniu okazało się, że powietrze ucieka przez ścianki, mleczko ma problem z uszczelnieniem tego. Opona jest stosunkowo nowa i zastanawiam się czy to z nią jest problem i muszą ją wymienić czy kwestia jest w samym mleku, że nie może uszczelnić takich mikro dziurek.

post-151115-0-27059900-1496430801_thumb.jpg

post-151115-0-83747000-1496430802_thumb.jpg

Napisano

To jest stary problem Conti, zwłaszcza opon w wersji Race Sport, nawet ich własne mleczko nie jest w stanie ich uszczelnić. Na marginesie, uważam mleczko Conti RevoSealant za świetne, nie zawiera amoniaku i doskonale uszczelnia opony innych producentów.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Patent z wyszyrowaniem wnętrza opony szczotką podziałał, opona się uszczelniła i trzyma ciśnienie, ale profilaktycznie dolałem mleczka, bo przez pory w ściance zdążyło go sporo wyciec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...