Revontulet Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Witam, Mój rower to zakupiona w 2012 Univega Alpina Ht-510. Z racji, że perspektywa zakupu nowego roweru wciąż jest odległa, postanowiłem, że trochę go odświeżę by mógł posłużyć mi jeszcze kilka lat. Chcę zacząć od przedniego amortyzatora. Fabrycznie rower wyposażony jest w SR SUNTOUR XCM v2 i cóż mogę o nim powiedzieć... Na kamienistych zjazdach ręce skakały mi jak podczas pracy młotem pneumatycznym - słowem: mocno odbija. I z tego miejsca kieruję pytanie do Was: jaki budżet muszę przeznaczyć na odczuwalnie lepszy widelec i jakie są wasze propozycje? Zaznaczam, że jestem studentem. Niekoniecznie interesuje mnie najtańsze rozwiązanie ale też nie najdroższe. Szukam złotego środka i odczuwalnie lepszego amortyzatora. Koła 26" Hamulce typu V-brake 75 kg Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2017 Pytaj użyszkodnika activia z http://activia.sgl.pl/ albo ewentualnie szukaj używek tylko wtedy zaś czeka Cię serwis. Dobry efekt dałby powietrzny Raidon albo lepiej inny Epicon/Epixon, tylko trzeba wiedzieć jaką tam masz rurę. Koszt rzędu 700-1000 zł. Różnica jest rewolucyjna, miałbyś zupełnie inny rower. Przerabiałem to z XCT. Tylko teraz mało co ma pivoty, a tego potrzebujesz pod v-brakei. Będzie z tym problem i może się skończyć wymianą na tarczowe, a to kolejne parę stów. I to pod warunkiem, że w ogóle da się zamontować tarcze. Bo jak nie to trzeba zmieniać piasty, co generuje kolejne koszty i problemy i lepiej od razu kupić nowy rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi